spot_img
spot_imgspot_img
16.4 C
İstanbul
Pazar, 19 Mayıs 2024

Seyehatlar için Samsung’tan dijital cüzdan

Seçtiklerimiz

Geçtiğimiz yıl içinde Apple’ın yayınladığı güncelleme içinde yer alan Passbook uygulaması, ilk mobil dijital cüzdan olmaya hak kazanmıştı. İndirim kuponları, üye kartları gibi markalara ait promosyon ürünlerini dijitale taşıyan uygulama henüz gelişimini tam anlamıyla tamamlamış değil.

Google, Mastercard, Square gibi dijital cüzdana sahip olan şirketler Apple’dan farklı olarak para ve kampanya transferleri de gerçekleştirebiliyorlar. Kullanıcı tarafından beklenen uygulama özellikleri arasında ödemeler, yatırımlar ve transferler’in de yer alması geliyor.

Samsung’un var olan bir yeniliği baz alıp, daha da geliştirmesi Passbook’tan sonra Wallet’in çıkmasına neden oldu. NFC desteği de sunan Samsung Wallet, Visa ortaklığı sayesinde ödeme eksikliklerini gidereceği ve ilk etapta ödemelerin olmayacağı bir uygulama olacak.

Seyahat’lerde de işe yarayacak!

Mart 2012’de çıkarılan ve bir yıllık çalışmaların sonucunda kendine iş ortakları bulan Samsung, ilk olarak MLB, Booking.com, Hotels.com, Walgreens, Expedia, Lufthansa ile çalışacak.

Wallet’in en dikkat çekici özelliği ise, yakında bulunan mağazalardaki fırsatları NFC sayesinde kullanıcılarına anlık olarak bildirmesi oluyor. Özellikle havalimanları ve alışveriş merkezleri gibi mağazaların yoğun anlarında indirim arayan kullanıcılar için bir kampanya bildirimi gönderebilmesi mağazaların kurtuluşu olacak. Çözüm ortakları arasında alışveriş sitelerinin de bulunduğu Wallet, hem mağazayı hem de kullanıcıyı kârlı çıkaracak bir köprü görevinde bulunuyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan Wallet, API’sinin geliştiricilere tanıtılmasıyla beraber 7 Mart günü indirilmeye hazır hale gelecek. Uygulamanın hangi ülkelerde ve ne zaman kullanılacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika