spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Rusya’nın dev havalimanını Türk şirketi yapacak

Seçtiklerimiz

İnşaat sektöründe 35 yıllık deneyimi ile ‘Teknik Müteahhit’ olarak hizmet veren AE ARMA-ELEKTROPANÇ, uluslararası projelerine bir yenisini daha ekledi. Üç kıtada pek çok önemli projeye adını yazdıran AE ARMA-ELEKTROPANÇ, Pulkovo havaalanı yeni terminal binasına ait, elektrik ve elektronik mühendisliği kapsamındaki tüm işlerin yapımını üstlendi.

RUSYA’NIN 4. BÜYÜK HAVALİMANI

Saint-Petersburg şehrindeki Pulkovo havalimanı, Rusya’nın 4.büyük havaalanı ve mevcut haliyle 2011 yılında toplam 9,6 milyon yolcuya hizmet verdi. 110 bin metrekare kapalı alanlı yeni terminal binası Ocak/2013 tarihinde açıldığında, Pulkovo Avrupa’nın en büyük havaalanlarından birisi olacak.

NORTHERN CAPITAL GATEWAY (NCG) İŞLETİYOR

İşletmesini NCG’nin yaptığı havaalanı; yeni ve eski terminal binaları, otel, teknik destek binaları ile birlikte toplam 208 bin metre kare kapalı alana sahip. Tesis 2013 yılı sonunda tümüyle tamamlanmış olacak.

TEKNİK MÜTEAHHİTLİKTE KÜRESEL FİRMA OLACAĞIZ

Bu işin sözleşme bedelinin KDV dahil  27,7 milyon EURO olduğunu belirten AE ARMA-ELEKTROPANÇ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızılhan, ‘üç kıtada gerçekleştirdiğimiz; otel, AVM, residence, tower ve endüstriyel tesislerden sonra, uluslararası bir havaalanı projesi ile küresel firma olma yolunda bir adım daha attık. Bu iş firmamıza duyulan güvenin önemli bir göstergesidir’ dedi.

Pulkovo havalimanın genel müteahhidi ise IC İÇTAŞ-ASTALDI İNŞAAT A.Ş.’dir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika