spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Pegasus Türk Turistleri Selanik’e Uçuruyor

Seçtiklerimiz

Geçen yıl 900 bin Türk turistin ziyaret gerçekleştirdiği Yunanistan’da İzmir ve Selanik arası güçlü bağları dikkate alan turizmciler, özel program başlattı. Buna göre İzmir ve Selanik arasında 22 Haziran- 12 Eylül Pegasus Havayolları’ın charter uçuşları ile Türk turistleri karşı kıyıya taşınacak. Programın ilgi görmesi halinde charter seferler yıl boyu devam edecek.

İzmir- Selanik arasında Pegasus Havayolları aracılığı ile başlayacak charter uçuşları İzmir SwissOtel Büyük Efes’te düzenlenen toplantıda tanıtıldı. İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Psakiris ve turizm sektör temsilcilerinin yer aldığı toplantıda 2 ülke arasında güçlü bağlara dikkat çekildi. Silver Holidays CEO’su Stefanos Hajimanolis, İzmir ve Selanik arasında büyük potansiyele dikkat çekerek, "Pegasus’un, 3 yıldan bu yana İzmir Atina arası seferleri büyük ilgi görüyor. THY de İstanbul’dan haftada 3 gün uçtuğu Selanik’e artık her gün uçuş koydu. Bu ilgiyi dikkate alarak İzmir- Selanik arasında Pegasus Hava Yoları ile anlaşarak charter seferler başlatma kararı aldık" dedi.

ÖZEL TUR SEÇENEKLERİ

Dom Otel Zinciri ile temasa geçtiklerini, yine Club Otel ve kumarhanelerin de oluşumda yer almaya karar verdiğini anlatan Hajimanolis, şöyle konuştu:

"İzmirliler için 7 gece 8 günlük özel turlar hazırladık. Sadece Selanik değil, Kavala, Gümülcine, Olimpus, Hedesa, Halkidiki’yi de içine alan turların büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Uçuşlar, Boeing 737 tipi 189 kişilik uçaklarla cumartesi günü karlışıklı olarak şimdilik haftada bir kez olacak."

Hedeflerinin THY’nin İzmir Selanik arası düzenli seferlere başlaması olduğunu kaydeden Hajimanolis, "22 Haziran- 12 Eylül tarihleri arasında 2 bin Türk turisti Selanik’e götürmeyi hedefliyoruz. Bu turun ilgi görmesi halinde yıl geneline yayılması mümkün olacak. Bu sayede İstanbul’dan Selanik’e hafta 3 sefer koyan ancak şu an her gün uçan THY’nin İzmir- Selanik uçuşlarına başlaması mümkün olacak" diye konuştu.

"VİZELER KALDIRILSIN"

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Psakiris de İzmir ile Atina’nın ardından Selanik turlarının da başlamasının önemine değinerek, "İki kıyı arasında 2 olan sefer sayısı şimdilik 3 olacak. Yeni bağlantılarla bu sayı artacak. Bu sayede iki ülke arasında daha yakın kültürel, ekonomik ve siyasi ilişkiler sağlanmış olacak” dedi. Başkonsolos ayrıca vize konusuna değinerek, "Geçtiğimiz yıl başlattığımız kapıda vize kolaylıklarını bu yıl arttırarak devam ettireceğiz. Avrupa Birliği kuralları gereği bu konuda atacağımız adımlar sınırlı ama temenniniz, Türkiye’nin vizeden tamamen kurtulması" dedi.

İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara da iki ülke arasında artan ilişkilere dikkat çekerek, İzmir ve Selanik arasında charter seferlerinin ve turizm hareketinin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından Dom Otel Zinciri Genel Müdürü Spirıos Kouris ile Cbul Otel ve Casinoları Satış Müdürü Yannis Tsekouras, bağlı bulundukları otel ve tur seçenekleri hakkında turizmcilere bilgi verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika