spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Pegasus İstanbul – Bişkek seferleri başladı

Seçtiklerimiz

Pegasus’un, yüzde 49 oranındaki hisseyle Kırgız havayolu şirketi Air Manas ile kurduğu yeni markası ‘Pegasus Asia’, İstanbul-Bişkek arasında seferlere başladı.

‘Pegasus Asia’nın tanıtımı münasebetiyle düzenlenen ilk uçuşa katılan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, ilk defa yurtdışında bir havayolu şirketine ortak olduklarını söyledi. Sabancı, seferlerin başlamasıyla 750 dolar olan uçak bilet fiyatlarının üçte bire düştüğünü kaydetti.

Yeni markanın, iki ülke arasındaki güçlü bir işbirliğinin en önemli ürünü olduğunu vurgulayan Sabancı, ilk etapta Bişkek’i İstanbul üzerinden Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu’ya bağlayacaklarını açıkladı.

Sabancı, filoya eklenecek iki uçakla Kırgızistan’da ve dışında farklı noktalara uçarak Bişkek’i Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve Uzakdoğu arasında önemli bir buluşma noktasına dönüştürmeyi ve Orta Asya’nın uçuş üssü haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sabancı, Pegasus’un 28 ülkede 70 şehre tarifeli sefer düzenlediğine dikkat çekerek, uçmayı demokratikleştiren ve herkes için bir hak haline getiren havayolu şirketi olduklarını söyledi.

Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Tahir Bek Sarpashev de iki ülke cumhurbaşkanının desteğiyle başlayan Bişkek uçuşlarının, Avrupa ve diğer coğrafyalara da ulaşım imkanı sağlayacağını söyledi.

Uçuşların, Kırgızistan ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına dikkat çeken Sarpashev, “Hükümet olarak bu projeye desteğimiz ve güvenimiz tamdır. Özellikle Kırgız öğrenciler, Türkiye ve Avrupa’ya ulaşımlarında büyük kolaylık sağlayacak uçuşları düşük fiyatla gerçekleştirme imkanı bulacak.” şeklinde konuştu.

HAFTANIN 7 GÜNÜ, 139,99 EURO’DAN BAŞLAYAN FİYATLAR

Pegasus Asia, haftanın 7 günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bişkek Manas Uluslararası Havalimanı’na karşılıklı uçuşlarını 139,99 Euro’dan başlayan fiyatlarla gerçekleştiriyor. Uçuşlar, saat 19.35’te İstanbul’dan Bişkek’e, saat 05.30’da da, Bişkek’ten İstanbul’a yapılıyor. Misafirler, Bişkek’ten Türkiye içinde 20 noktaya, yurtdışında da 28 merkeze olmak üzere 48 noktaya bağlantılı uçabiliyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika