spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

MADELET THK MÜZESİNDE

Seçtiklerimiz

50 yıl sonra yuvasında ölümsüzleşti…


13 yaşında girdiği Türk Hava Kurumu’nda yaşarken ölümsüzleştirildi. Madelet Grabbe Başusta’nın THK’da geçirdiği hayatı belgeleriyle birlikte havacılık tutkunlarının beğenisine sunuldu.
 
1950’li yıllarda 13 yaşındayken yaşını büyüterek, THK Eskişehir İnönü Planör Okulu’ndaki eğitiminin ardından C brövesi alarak planör, paraşüt ve pilot öğretmeni olan Madelet Grabbe Başusta için THK Müzesinde köşenin açılışı 9 Mart 2020, Pazartesi günü gerçekleştirildi. 

 

Genç kızlara rol model olabilecek en iyi isimlerden olan Madelet Grabbe Başusta’nın eşi Hüseyin Başusta’nın kaleme aldığı “Bulutlara Dokunmak-Madelet Grabbe Başusta’nın Hikayesi” adlı biyografi kitabından esinlenerek oluşturulan keoks THK Müzesi’nde yerini aldı. 

 

THK Müze ve Paraşüt Kulesi’nde bugün yapılan açılış törenine THK Kayyum Heyet Başkanı Cenap Aşcı, THK Kayyum Heyeti Üyesi Adnan Zengin, THK Üniversitesi Rektörü Erman Akbulut, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Başusta’nın yakınları ile THK personeli katıldı.

Törende konuşan THK Kayyum Heyet Başkanı Cenap Aşcı Türk havacılık tarihine ismini altın harflerle yazdıran Madelet Grabbe Başusta için “İşte gerçek Türk Kadını, hem havada hem de karada yaptığı büyük işlerden dolayı kendisini huzurlarınızda bir kez daha kutluyorum” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika