spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

İzmir 'de havacılık kümelenmesi için dernek kuruldu

Seçtiklerimiz

 

Ege Serbest Bölge A.Ş (ESBAŞ) ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ortaklığında başlatılan Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Projesi, genişleyerek dernekleşmeye yöneldi.

 

Kurucular kimler

Derneğin kurucu üyeleri arasında ESBAŞ, EGEV, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Atatürk, Kemalpaşa ve Eskişehir organize sanayi bölgeleri, Eskişehir Sanayi Odası, Gaziemir Belediyesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu gibi kurumlar yer aldı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak, ESBAŞ ile yaptıkları işbirliğinin sonucunu aldıklarını belirterek havacılık ve uzay kümelenmesi projelerinin Dış Ticaret Müsteşarlığı dışında tek kümelenme projesi olduğuna dikkat çekti. İzmir'in ve Ege'nin önemli gelişmelere açık olduğunu dile getiren Temizocak, “Bütün hazırlıklar yapıldı. Elini taşın altına koyacak sanayicilerle yakın temasa geçildi” dedi.

 

Uzay hakkında eğitimler

Mesleki eğitime de büyük önem verdiklerini vurgulayan Temizocak, üniversitelerde havacılık ve uzay konusunda eğitim veren meslek yüksekokullarının açılması için çalışma yapacaklarını aktardı. Temizocak, sektördeki Türk ve yabancı sanayicilere, mesleki ve teknik yönlerden rehberlik etmek istediklerini belirterek savunma sanayiinde de ülke içinde yeterli katkı payını arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Üyeler 100’ü bulacak

ESBAŞ Danışmanı Vacit Şar da, şu anda kurucu üye sayısının 30 civarında bulunduğunu anlatarak “Bu sayı ilk genel kurulda 100'ü bulacak diye tahmin ediyoruz. Demekle birlikte yeni yatırımlar için tanıtım çalışmalarını sürdüreceğiz” diye konuştu. Toplantıya katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise, bu girişimin bölgelerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Belediye olarak her türlü yardıma hazırız” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika