spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

İsrail’in özrüyle Türkiye’ye turist aktı

Seçtiklerimiz

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi’nin derlediği istatistiklere göre, Türkiye en büyük kaynak pazarı olan Almanya’da yüzde 5.5 yükselişle, yılın ilk 4 aylık diliminde 917 bin ziyaretçiye ulaştı. Aynı dönemde Rusya’dan gelenlerin sayısı da yüzde 24 artarak 396 bine yükseldi. Benzer eğilim, 125 bin kişiye ulaşan Ukrayna’da da gözlendi. Yüzde 10 büyüme gösteren Hollanda pazarı 220 bini yakalarken, 252 bine ulaşan İngiltere pazarındaki yükseliş de yüzde 4 oldu. Öte yandan bu yıl gerileme eğiliminde olan Fransa’dan gelişler ise yüzde 4.5 azalma ile 210 bine indi. Bu yıl hızlı büyüme gösteren ülkelerden İtalya ise 4 aylık dönemi yüzde 30 artışla 153 binde tamamladı.

İSRAİL ÖZRÜ İLE TURİST AKINI

Son aylarda yeniden toparlanma sürecine giren İsrail pazarı da 4 ayda yüzde 70 artışı yakaladı. Ülkeden gelişler 17 binden 30 bine yükseldi. Komşu ülkelerden olan ancak siyasi istikrarsızlık içinde olan Suriye’den girişler, 451 bine ulaşırken, büyüme yüzde 140 dolayında artış oldu. Öte yandan İran pazarındaki düşüş eğilimi 4 aylık dönemde de devam etti. Bu ülkeden gelenlerin sayısı yüzde 5 azalışla 331 bine geriledi.

Ülke grupları itibariyle 4 aylık dönemde; Avrupa pazarları yüzde 9 dolayında büyüdü. Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) pazarından gelenlerin sayısı da yüzde 25 dolayında gelişme gösterdi. Afrika, Batı Asya ve diğer bölgelerde gelişler de çift haneli büyümeler yaşadı.

YÖNTEM DEĞİŞİKLİĞİ

Diğer yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm istatistiklerinin hesaplanmasında revizyona gittiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, yabancı ziyaretçi sayısına, bundan böyle yurtdışında yaşayan ve Türkiye’ye ziyarete gelen vatandaş sayılarının da ilave edileceği belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika