spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Havalimanında 13 kadını soyup muayene ettiler

Seçtiklerimiz

Euronews’te yer alan habere göre Katar Havayolları ile seyahat eden 13 Avustralyalı kadın, Doha havalimanında yeni doğmuş bir bebeğin ölü bulunması nedeniyle uçaktan indirilerek soyuldu ve muayene edildi.Olayın üzerine Avustralya hükümeti, kadınların maruz kaldığı muameleye ilişkin Katarlı yetkililere duyulan ‘ciddi endişe’yi iletti.

Aktarılanlara göre 2 Ekim tarihinde yaşanmış olan olay şöyle gelişti:QR908 sefer sayılı Katar uçağı Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı’ndan kalkarak Sydney’e gitmek üzereyken durduruldu ve kadınlar uçaktan çıkarıldı.

Havalimanında yeni doğmuş bir bebek ölü halde bulunmuştu ve buna ilişkin güvenlik yetkilileri bebeği terk eden kişinin Sydney uçağına bindiğini tespit etti.

3 SAAT BOYUNCA BEKLEDİLER  


Kaynak Yeniçağ: 13 kadını çırıl çıplak soyup muayene ettiler Uçakta yalnızca 34 yolcu vardı ve yolcular önce 3 saat boyunca pistte bekletildi. Bu süreden sonra uçaktaki tüm kadınlar uçaktan indirildi. Bir süre sonra çoğu uçağa geri döndü ancak son derece sinirli oldukları gözlemlendi.

Bazılarının ağladığı rapor edildi.Uçaktaki diğer yolcuların aktardığına göre kendi aralarında konuşan kadınlar gördükleri muamelenin "kabul edilemez ve iğrenç" olduğunu belirtiyordu. Kadınların aktardığına göre uçaktan indikten sonra tek tek bir ambulansın içerisine alındılar ve tamamen soyularak kadın bir doktor tarafından medikal bir kontrolden geçirildiler.

Burada doktorun tüm kadınların yeni doğum yapmış olup olmadıklarını kontrol ettiği ifade ediliyor. Kadınlara muayene sonrası tuvalette ölü bir bebek bulunduğu ve annenin kimliğini tespit etmeye çalıştıkları açıklandı.

AVUSTRALYA AÇIKLAMA BEKLİYOR

Olaya ilişkin Avustralya dışişleri bakanlığı vatandaşlarının maruz kaldığı muamele ve prosedür hakkında detaylı bilgi istedi. Katar sürece ve sonuca ilişkin tüm bilgilerin en kısa sürede Avustralyalı yetkililer ile paylaşılacağını açıkladı.Bebeğin annesinin tespit edilip edilmediği ise şimdilik bilinmiyor. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika