spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Göklere hükmedin ve evinize sağ salim dönün

Seçtiklerimiz

Tel Aviv’de bulunan Hatzerim Savunma Üssü’nde düzenlenen törenle 3 senelik eğitimini tamamlayan ve İsrail Hava Kuvvetleri Uçuş Akademisi’nden pilot olarak mezun olan adaylar aynı zamanda Ben Gurion Üniversitesi’nden akademik derece almaya hak kazandılar. 
 
Düzenlenen törene İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak, Genel Kurmay Başkanı Korgeneral Benny Gantz, İsrail Hava Kuvvetleri (İHK) Komutanı Orgeneral Ido Nehustan, pilotların aileleri ve misafirler katıldı.
 
Yeni yıl itibariyle mezunlar çeşitli görevlerde konuşlandırılarak pilot, navigasyoner ve uçuş mühendisi olarak operasyonel eğitimlerine devam edecekler.
 
Korgeneral Benny Gantz mezunları tebrik eden bir konuşma yaparken İran’a değinerek “Nükleer kapasiteye erişen İran ve terör örgütlerine karşı başımızı dik tutmalı, gerekli karşılıkları verebilecek konuma gelmeliyiz. Çıtayı düşmanlarımızın erişebileceğinden de yukarıda çıkarmalıyız” dedi. Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ido Nehustan, mezunların farklı kökenlerine değinerek “2012 yılının İsraili’nin güzel bir mozaiği burada. Mezun olan pilotlar kibbutzlardan, büyük şehirlerden, dindar ve laik ailelerden geliyor. Kimisi İsrail doğumlu, kimisi değil.

En güzeliyse ilk defa mezunlar arasında beş kadın pilot bulunuyor. Kadınların İHK’deki hizmetleri doğal bir olgudur ve bundan gurur duyuyoruz” dedi. Pilotlara seslenen Korgeneral Nehustan ise, “İHK sizinle gurur duyuyor ve yeteneklerinizden emin. Göklere hükmedin ve evinize sağ salim dönün” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 
Uçuş kanatlarını kazanan pilotların kep fırlatma seremonisini takiben İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı pilotların uçaklarla nefes kesen gösterileri başladı. Bu sene mezunlar arasında bir ilk daha yaşandı. Pilot adayı bir çift ilk kez beraber mezun olarak İHK sosyal tarihine geçti. Töreni izlemeye gelen misafirler arasında dünyanın her ülkesinden kişiler bulunuyordu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika