spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Dünya çapında ARFF eğitimi veriyoruz

Seçtiklerimiz

Genel Müdür Orhan Birdal, temel eğitimlerini tamamlayan 77 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ile 102 ARFF memuru için DHMİ Esenboğa Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen diploma törenine katıldı. Burada konuşan Birdal, “Hava seyrüsefer ve ARFF alanında dünya çapında eğitim vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm insan kaynaklarımızın kendi alanlarında en son mesleki bilgilerle donatılmasına önem veriyoruz.” dedi.

Temel ARFF kurslarını başarıyla bitiren 102 personelin diploma almaya hak kazandığını hatırlatan Birdal, son derece donanımlı, her türlü eğitim altyapısına sahip merkezde eğitimlerini bitiren bir grup Hava Trafik Kontrolörü ile ARFF memurlarının diplomalarını aldıktan sonra, atandıkları meydanlarda görevlerine başlayacaklarını söyledi. Her sene yapılan personel alımı ile sayının artırıldığını ifade eden Birdal, hava trafik kontrolörü sayısının son üç yılda 600’den bin 193’e çıkarıldığını söyledi.

“TÜRKİYE’NİN HAVACILIKTAKİ BÜYÜMESİ DÜNYANIN HİÇ BİR ÜLKESİNDE YOK”

Atatürk Havalimanı’nda, şubat ayı kıyaslandığında yüzde 20’nin üzerinde artış yaşandığını kaydeden Orhan Birdal, şunları dile getirdi: “Böyle bir büyüme, dünyanın hiçbir yerinde yok. İç hatlarda 2003 yılında 8 milyon yolcumuz varken, şimdi 65 milyon insanımız iç hatlardan uçuyor. Yani insanımız da uçmaya alıştı. Ve insanımız uçmaya alışınca da uçuracak insanlara ihtiyaç arttı. Arkadaşlarımızın görev bilinci o kadar yüksek olmalı ki bu kadar insanı emniyetle uçurmak mümkün olsun. Böyle bir görev bilinci, insanın yaşayacağı önemli hazlardan biridir diye düşünüyorum. Övünerek söylüyorum ki bu merkezde eğitim alan hava trafik kontrolörleri dünyanın en iyileri arasında gösteriliyor.”

“ORTA DOĞU’DA EŞİ BENZERİ OLMAYAN MERKEZ”

Birdal, sıkı teorik eğitimin yanı sıra Erzincan Havalimanı’nda hizmete giren simülasyon merkezinde uygulamalı eğitim verildiğine dikkat çekerek, “Erzincan simülasyon merkezi, Balkanlardan Orta Doğu’ya kadar olan bir coğrafyada eşi benzeri olmayan bir merkez. Ulusal ve uluslararası ölçekte eğitim verilecek olan bu merkezde tüm ARFF personeli dönüşümlü olarak eğitim alacak. Canlı olarak bire bir yaşayarak uçak kazasına nasıl müdahale edilir, bunu orada öğrenecek." bilgisini verdi. Konuşmaların ardından kursiyerlere diplomaları takdim edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika