spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Corendon’un üçte biri satıldı

Seçtiklerimiz

Corendon’un ortaklarından Yıldıray Karaer yaptığı açıklamada, Corendon’un yüzde 33’ünü Zoover’in Kurucusu Erwin Rooymans’a sattıklarını açıkladı.

Karaer, "Corendon, bu ortaklık ile yeni dönemde gücüne güç katarak sektördeki yoluna devam edecek. Şu an Hollanda’nın en büük 5 tur operatöründen biri olan konumumuzu bu ortaklık ile daha da sağlamlaştıracağız" dedi.

Karaer, Yunanistan ve Kayak turizmi konularında uzman olan Rooymans ile kış turizmi için yeni ürünler ve pakteler oluşturacaklarını belirterek bu ortaklıkla Corendon olarak 2013 yılında ve sonraki yıllarda sektörde başarılı işlere imza atacaklarını ifade etti.

Zoover, Avruğa’nın en büyük tatil arama motoru ve online tur operatörlerinden biri olarak biliniyor.

Gerçekleştirilen yüzde 33’lük hisse satışına Corendon’un sadece tur operatörü bölümünün dâhil olduğunu belirten şirketin Finans Koordinatörü Melik Yetim ise şu bilgileri paylaştı:

SADECE TUR OPERATÖRÜNÜN YÜZDE 33’Ü SATILDI

 

“Şirket hisselerinin yüzde 33 ünü satın alan yatırım firması Axivate Capital adlı bir firma.. Firmanın sahibi eski Jiba ve Zoover’ın kurucusu ve sahibi Bas Rasker’dir. Satış tamamen Corendon markası ile ilgilidir. Şirket aktiflerinin satışı söz konusu değildir. Yani satılan kısım Corendon International Travel B.V., Voyages Beltur B.V.B.A.,  Corendon GMBH, Corendon Dutch Airlines ve Sun United (yüzde 50) şirketlerinden yüzde 33 hissedir. Bunun haricindeki grup şirketlerinin aktiflerinin bulunduğu Vastgoed, ve Sloten Hotels şirketleri bu satış kapsamında değildir.”

SATIŞI YAPILAN KISIM

 
AXIVATE, FİNANSAL YAPISI SAĞLAM ŞİRKETLERE YATIRIM YAPIYOR

Axivate’ın bir yatırım şirketi olduğunu kaydeden Yetim, şirketin elindeki fonları kullanarak hızlı gelişen ve finansal yapısı sağlam şirketlere yatırım yaptığını katardı. Yapılan yatırımla birlikte şirketlerin pazar değerlerini yükselttiğini ifade etti.  .

 
Yetim, Axivate’ın neden Corendeon’un hisselerini satın aldığı konusunda ise şu bilgileri paylaştı:

HOLLANDA’NIN FİNANSAL YAPISI EN SAĞLAM TURİZM ŞİRKETİ SEÇİLDİK

 
“Corendon daha önce dünyanun en büyük uluslararası reyting kuruluşlarından Graydon tarafından ‘Hollanda’nın finansal yapısı en sağlam şirketi’ seçilmişti. Corendon yine 2012 yılında ‘Hollanda’nın en sağlıklı büyüyen turizm organizasyon şirketi’ ödülünü aldı. Corendon’un finansal anlamda sağlam olması ve sağlıklı bir büyüme göstermesinin Axivate’ın şirketten hisse satın almasında önemli bir etkisi oldu."

STRATEJİK ÖNDEMDE BİR SATIŞ

 
 Corendon’un hisselerinin yüzde 33’ünün Axivate’e satılmasının stratejik anlamda da çok önemli olduğunu belirten Melik Yetim, Axivate’ın  Corendon’un büyümek istediği Portekiz ve Yunanistan gibi pazarlarda şirkete pozitif katkı sağlayacağının altını çizdi.

YILDIRAY KARAER VE ATİLAY USLU’NUN YÜZDE 100 SAHİP OLDUĞU ŞİRKETLER

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika