spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Avrupa durdu, İstanbul uçtu!

Seçtiklerimiz

2012 yılında yolcu sayısı yüzde 20 artışla 45 milyona ulaşan İstanbul Atatürk Havalimanı, dünyada en büyük yolcu artışının yaşandığı havaalanı oldu.

Uluslararası Havaalanları Konseyi verilerine göre, yolcu artışı sıralamasında en büyük 30 havalimanı arasında Atatürk Havalimanı, en çok artışın yaşandığı havalaalanı oldu. Dubai kaydettiği yüzde 13,2 oranındaki artışla 57,7 milyon yolcu sayısıyla İstanbul’un ardından ikinci sırada yer aldı.

Krizle boğuşan Avrupa’da yolcu talebinde kaydedilen düşüş nedeniyle Avrupa’nın dev havalimanlarındaki yolcu sayısı gerilerken, İstanbul yolcu artışında devleri sollamayı başardı.

JLS Consulting Ltd. Yöneticisi John Strickland, Türkiye ekonomisinin canlı olmasının yanı sıra İstanbul’un iyi bir bağlantı noktası olmasının yolcu artışını beraberinde getirdiğini belirtti.

En çok yolcu ağırlayan havayolu, 2012 yılında yolcu sayısını yüzde 3,3 oranında artışla 95,5 milyona ulaştıran Atlanta Hartsfield olurken, 82 milyyon yolcuyu ağırlayan Beijing ikinci sırada yer aldı.

En büyük 30 havaalanı arasında Madrid yolcu sayısında kaydedilen yüzde 9 oranında düşüşle, yolcu sayısı en çok düşen havaalanı oldu. Phoenix ile Houston’da da yaşanan düşüşler dikkat çekti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika