spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Zanzibar ile Antalya arasında turizm köprüsü

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin Afrika ülkelerine yönelik politikaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Bölge ülkeleriyle Türkiye arasındaki mevcut ticari hacmin artmasının ardından işadamları da ortak projelere imza atmaya başladı. En önemli adım ise Afrika’nın ada ülkesi Zanzibar ile atıldı. Bu ülkeden Antalya’ya önümüzdeki dönemde doğrudan uçuşlar başlatılacak.

Ülkesinin turizmde önemli fırsatlar barındırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Dr. Ali Muhammed Shein, "Türk Hava Yolları (THY), Zanzibar’a direkt uçuşlar yapmaktadır. Umut ediyorum, ilerleyen zamanlarda Antalya ile adamız arasında doğrudan turist akışı olacaktır. Doğuya ve batıya geniş bir hinterlandımız var, Türk işadamlarının bu fırsatları değerlendirmesini bekliyoruz." dedi. Ülkede yaklaşık 2 bin 500 otel bulunurken, önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da artırılması bekleniyor.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türk şirketlerinin yurtdışına açılımını sağlamaya yönelik faaliyetleri kapsamında Zanzibar Cumhurbaşkanı Dr. Ali Muhammed Shein ve beraberindeki bakan ve işadamlarını İstanbul’da ağırladı. Türk işadamlarına seslenen konuk Cumhurbaşkanı, ülkesinde özellikle turizm ve tarım alanında ciddi yatırım imkânları olduğunu aktardı. Shein, "Turizm, tarım ve balıkçılık alanlarında büyük potansiyel var. 300 milyonluk bir Afrika pazarının ortasındayız. Serbest ticaret bölgesi kurarak, bu pazarı dünyaya açacağız. Başta turizmciler olmak üzere Türk yatırımcıları davet ediyoruz." diye konuştu. TUSKON’un 2008’de gerçekleştirdiği Türkiye-Afrika Zirvesi’nden bu yana her iki ülkenin devlet başkanlarının birbirlerini ziyaret ettiğine dikkat çeken Shein, ülkesinin huzur ve barış noktasında seçilmiş bir ülke olduğunu ifade ederek, bu sebebin de bir yatırımcı için en önemli olgu olduğuna vurgu yaptı. İki ülke arasındaki karşılıklı turizmin el birliği ile artırılabileceğini vurgulayan Shein, "Sanayi ve tarım sektörlerimiz de pek çok imkân ihtiva ediyor. Yatırımcıların bu imkânlardan yararlanacağına düşünüyoruz. Bunun yanında serbest bir ticaret limanı oluşturmayı öngörüyoruz." şeklinde konuştu. Adanın yabancı yatırımcıya getirdiği kolaylıklar arasında yer tahsisi ve vergi muafiyeti de bulunuyor. Uluslararası firmalar, idarecilerini kendileri belirleyebiliyor, ayrıca elde ettikleri geliri ülkelerine aktarabiliyor.

 

EĞİTİM BÖLGEMİZİ TÜRK İŞADAMLARI KURSUN

 

Ülkesinde bulunan Türk eğitim kurumlarından övgüyle bahseden Zanzibar Cumhurbaşkanı Shein, "Adamızda Feza’nın başarılı bir ortaokulu var. Biz, eğitimin her alanında yatırım yapılmasını istiyoruz. Türklerin Darüsselam’da üniversite için yatırımları olduğunu biliyoruz." dedi. Bu kapsamda ülkesinde bir eğitim bölgesi kurmayı planladıklarını da açıklayan konuk Cumhurbaşkanı, bu projeyi de Türk işadamlarının yapmasını çok önemsediklerini dile getirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika