spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yolcu Bavulunda Bulunan Anti-Hava Top Mermisi: Hawaii Havalimanı Kilitlendi

Seçtiklerimiz

Yolcu Bavulunda Bulunan Anti-Hava Top Mermisi: TSA, Hawaii Havalimanı’nda Kırmızı Alarm

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Hawaii’deki Daniel K. Inouye Uluslararası Havalimanı, TSA’nın bir yolcunun bavulunda anti-hava top mermisi bulması üzerine bir süreliğine kilitlendi. 8 Aralık 2023 tarihinde yerel saatle 05:30’da yapılan keşif, güvenlik tarayıcılarının sıradışı bir nesneyi belirlemesiyle gerçekleşti.

TSA görevlileri hemen şüpheli çantayı kontrol etti ve içinde bir .50 kalibrelik anti-hava top mermisi buldu. Güvenlik önlemi olarak, bavul işleme odası boşaltıldı ve yerel polis departmanları olaya bildirildi. Hawaii Devlet Şerifleri, Honolulu Polis Departmanı bomba ekibi ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri Patlayıcı Malzeme İmha ekibi acil çağrıya yanıt verdi. Uzman eğitimli personel anti-hava top mermisini inceledikten sonra, öğe bölgeden çıkarıldı ve havaalanındaki normal hizmetlere saat 07:30’da geri dönüldü.

TSA görevlilerinin yolcu bavullarında ateşli silahlar bulması olağan bir durum olsa da, anti-hava top mermisinin bulunması birçok kişi için ilk olacak. Aynı gün HNL olayıyla birlikte, TSA, Ronald Reagan Washington Ulusal Havalimanı’nda Virginia’daki bir kontrol noktasında yüklenmiş bir 9mm tabanca taşıyan bir erkeğin durdurulduğunu açıkladı.

Bu, TSA görevlilerinin DCA’daki kontrol noktalarından bu yıl şimdiye kadar tespit ettiği 34. silah oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika