spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yol çalışması, yolcuları çileden çıkardı

Seçtiklerimiz

Muğla-Marmaris karayolunun Gökçe Köyü’nde mevkiinde yapımı devam eden duble yol çalışması nedeniyle 2 saat yolun kapatılması, herkesi çileden çıkardı.

       

Yolun kapatılacağının Valilik tarafından önceden haber verilmesine rağmen bundan haberdar olmayan bazı yolcular uçaklarını kaçırdı. Yetkililer yolun önümüzdeki günlerde tekrar aralıklarla kapatılacağını açıkladı.

       

Ülke genelinde çeşitli yerlerde sürdürelen bölünmüş yol çalışmalarının turizmin gözde merkezlerinden Marmaris’te devam ediyor. Yatağan- Bodrum karayolunun yaklaşık 1 aydan bu yana günde 2 saat kapatılarak dinamitle kaya patlatma çalışmalarının ardından şimdi de Marmaris- Muğla karayolunun Gökçe Köyü’nde çalışma başladı.

       

Bugün çalışma öncesinde Çetibeli ve Gökce köylerinde yol karşılıklı olarak trafiğe kapatıldı. Patlatılacak bölgeye 2’şer kilometre öteden başlayan yol kapatma işleminin ardından saat 16.00’da başlayan dinamitle patlatma 15 dakika sürdü. Patlatma esnasında kayalarla kapanan yolun temizlik çalışması ise 2 saat sürünce durumdan haberdar olmayan sürücüler kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Uzun süre bekleyenler adeta çileden çıktı.

       

Özellikle Dalaman Havalimanı’na giden bazı yolcular yoldaki çalışma nedeniyle uçaklarını kaçırınca sinirler gerildi. Yaz sezonunda ve hem de turizmin önemli merkezlerinden birisi olan Marmaris yolunda sürdürülen bu çalışmaların sezon sonuna bırakılması istendi.

       

Öte yandan yol çalışmalarını ihale usulüyle üstlenen şirket yetkilileri de çalışmaların bir an önce tamamlanması için çalışmaya zorunlu olduklarını dile getirdi. Yoldaki dinamitle patlatma çalışmalarının iki veya üçer gün aralıklarla en az 2 saat kapatılarak, süreceği bildirimdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika