spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yeni Havayolu Şirketi haftaya kuruluyor

Seçtiklerimiz

Bakanlar Kurulu, yeni havayolu şirketinin yüzde 60 oranındaki hissesinin özel sektöre, yüzde 30 oranındaki hissesinin devlete ve yüzde 10 oranındaki hissesinin Türk Hava Yolları’na ait olarak kurulması için karar aldı.

       

Yeni havayolu şirketinin oluşturulması için kurulan komite gelecek hafta sonuna kadar çalışmalarını tamamlayıp şirketin kuruluşunun imza aşamasına getirilmesini sağlayacak. Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, “Yeni havayolu şirketinin mart ayı sonunda uçması planlanıyor” dedi. Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 2 saat süren toplantısının ardından basına açıklama yapan Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, yeni kurulacak şirketin ihtiyaç duyduğu personelin, eski KTHY personelinden alınacağını ve bu rakamın uçak başına 45-50 kişi olarak öngörüldüğünü söyledi. Özgürgün, kalan KTHY personelinin ise ehliyetine göre nasıl değerlendirileceğinin ise daha sonra belirleneceğini ifade etti.

       

YERLİ İSTİHDAM
        Yerli İstihdamına Katkı Primlerinin Değerlendirilmesi Yönetimi ve Kullanılması Tüzüğü’nde değişiklik yapıldığını da belirten Hüseyin Özgürgün, tüzüğün, turizm, basın yayın işkolları ile DAÜ Turizm Otelcilik Yüksek Okulu’nun iki yıllık eğitim programını bitiren KKTC yurttaşlarını kapsayacak şekilde genişletildiğini kaydetti. Özgürgün, yerli istihdama katkı primlerinin de değerlendirildiğini, bunların dökümünün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alınabileceğini ifade eti.

       

ESNAF VE ZANAATKARLARA YASA TASARISI
        Kuzey Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkar Birlikleri Federasyonu Yasa Tasarısı’nın da kabul edilerek meclise sevk edildiğini belirten Özgürgün, uzun süredir beklenen bu tasarının ilçelerde ve bölgelerdeki oda, birlik ve derneklere merkezde bir federasyon oluşturmakta olduğunu söyledi.

       

BRTK BÜTÇESİ
        Özgürgün, onaylanan bir başka tasarının da BRTK 2011 Bütçe Yasa Tasarısı olduğunu ifade etti.

       

REKABET KURULU ÜYELERİ
       
Bakanlar Kurulu’nun beş üyeden oluşan Rekabet Kurulu’nun dört üyesini belirlediğine de dikkat çeken Hüseyin Özgürgün, Maliye Bakanlığı’nın ise henüz aday göstermemesi nedeniyle onun adayının bir sonraki toplantıda ele alınacağını kaydetti. Özgürgün, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın önerdiği başkan, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın önerdiği üyelerin değerlendirildiği toplantıda, atanan başkan ve 3 üyeyi şöyle sıraladı: “Başkan Yenal Süreç, üyeler Hatice Acay, Tekin Atıl ve Hüseyin Öztürk.”
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika