spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Esenboğa’da uçak kazası tatbikatı

Seçtiklerimiz

Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programı kapsamında yapılan tatbikatta, senaryo gereği havalimanı yakınlarındaki bir araziye uçak düştü ve yangın çıktı.

       

Kazanın ardından güvenlik güçleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ve sağlık ekipleri de süratle olay yerine ulaştı.

       

Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürülürken, sağlık görevlileri de enkazdan çıkartılan yaralılara müdahale etti.

       

Başarılı geçen tatbikatın ardından gazetecilere açıklama yapan Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Yılmaz Keleş, yılda iki kez havalimanında çalışan itfaiye personeli ve diğer görevlilerin performansını ölçmek üzere tatbikat yaptıklarını söyledi.

       

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

       

Personelin herhangi bir kaza veya başka bir olumsuz duruma karşı hazırlıklı olduklarını ifade eden Keleş, ”Bu bizim için gurur verici. Arkadaşlarımızın gayret ve çabaları takdire şayan bir durum. Gerçekten, Allah bize göstermesin öyle şeyler, bunlara ihtiyaç kalmasın ama kalırsa da biz, hepimiz hazır bir vaziyette olduğumuzu bir kere daha görmüş olduk” dedi.

       

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

       

Keleş, açıklamanın ardından tatbikata katılan görevlileri kutladı.

       

Bu arada, tatbikatın başında uçak enkazı tutuşturulduğu sırada patlama meydana geldi. Patlama, tatbikatı izleyenler arasında heyecana neden oldu.

       

Tatbikatı, Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu da izledi.
         

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika