spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Van Ferit Melen Havalanı’nda Ambulans Gerginliği

Seçtiklerimiz

 Edinilen bilgiye göre, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Ferit Melen Havaalanı’na giden ve içinde hastaya refakat eden bir anestezi uzmanı ve bir dahiliye uzmanı doktorun bulunduğu ambulans, Havaalanı Şube Müdürü Hasan Şinik’in talimatıyla kapıda durduruldu. Güvenlik elemanları, ambulansın içindeki doktorlar olmadan sadece şoför tarafından Aykaç’ın ambulans uçağa götürebileceğini söyledi.

       

 

       

Bunun üzerine devreye giren İl Sağlık Müdürü Orhan Çetinkaya, Müdür Yardımcısı Hamit Karataş ve Başhekim Öztekin Çıkman, güvenlik elemanlarına ve Şube Müdürü Hasan Şinik’e hastanın hayati tehlikesi bulunduğunu, bunun için doktor nezaretinde uçağa bindirilmesi gerektiğini söylemesine rağmen bir araç ambulansın önüne çekilerek içeri girmesine izin verilmedi.

       

 

       

Sağlık İl Müdürü, İl Müdür Yardımcı, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile yapılan uzun telefon görüşmelerinin ardından gerilen ortam yatıştırıldı. Ambulans, içinde doktorlar olduğu halde Ambulans uçağın yanına kadar giderek hastayı teslim etti. Doktorlar böyle durumlarda resmi personelin prosedürlerin yanında doktor görüşlerini dikkate alması gerektiğini söyledi.

       

 

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika