spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uzaya çıkan ilk Türk o olacak!

Seçtiklerimiz

Türkiye’den uluslararası bir yarışmaya katılan ve en yüksek puanı alarak uzaya çıkmaya hak kazanan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencisi Halil Kayıkçı, 2017 yılında gerçekleşecek uzay yolculuğu ile uzaya çıkan ilk Türk olarak tarihe geçecek.
 
Uzaya ilk defa bir Türk vatandaşı çıkacak. İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Halil Kayıkçı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı olacak.

Amerika’da 1 hafta astronot eğitimi aldığını söyleyen Kayıkçı, “Yarışmaya katılanlar içerisinde en yüksek puanı alan kişilere uzay bileti verildi. Ben de onlardan bir tanesiyim. Türkiye’den bu eğitimi geçen sadece benim. Şu anda Türkiye’den uzaya giden yok. Ben 2017 yılı içerisinde planlanan uçuşta uzay sınırını geçip, 103 kilometreye kadar çıkarak, dünyayı küre şeklinde görüp tekrar dünyaya geri geleceğim” dedi.

Uzay uçuşu 15 dakika sürecek
 
İTÜ Uzay Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Halil Kayıkçı, Karayipler Kurasao adasından gerçekleşecek olan uzay yolculuğuna ilişkin de şu bilgileri verdi:
 
“Uluslararası bir yarışmaya katıldım. Amerika’da 1 hafta astronot eğitimleri aldık. 2017 yılında Karayipler Kurasao adasından gerçekleşecek olan uzay yolculuğuna katılmaya hak kazandım. İki kişilik bir uzay gemisiyle yolculuğu gerçekleştireceğiz. İsmi Limit 2. Uzay yolculuğu toplamda yalnızca 15 dakika sürecek.

Bu benim çocukluk hayalimdi. Uzaya gitmeyi, uzayla ilgili bir iş yapmayı hep hayal ederdim. Biraz şansım da yaver gitti. Erkenden bu hayalime kavuştum. Şu anda uzay mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. 2017 yılına kadar okulumu bitirmeyi planlıyorum. Okulum bittikten ve uzaya gittikten sonra, uzayla ilgili bir iş yapmayı planlıyorum. Bizim çocuklarımızın hayal gücü çok yüksek. Hayal güçlerine sınır koymasınlar, hayallerini büyük tutsunlar. Hayallerinin peşinden koşsunlar ve mücadele etsinler.”

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika