spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

United Airlines’ın Sürdürülebilir Havacılık Fonu 200 Milyon Dolar Sınırını Aştı

Seçtiklerimiz

United Airlines, Sürdürülebilir Havacılık Fonuna Google ve Embraer Gibi Güçlü Ortaklar Ekliyor

United Airlines, sürdürülebilir havacılık yakıtlarına odaklanan yatırım fonu United Airlines Ventures (UAV) Sustainable Flight Fund’a bir dizi yeni kurumsal ortak eklediğini duyurdu.

Aircastle, Air New Zealand, Embraer, Google, HIS, Natixis Corporate & Investment Banking, Safran Corporate Ventures ve Technip Energies gibi şirketlerin katılımıyla fonun taahhüt edilen sermayesi 200 milyon doları aştı.

2023 yılında başlatılan fon, sürdürülebilir havacılık yakıtları üzerine odaklanan girişimlere yatırım yapmayı ve desteklemeyi amaçlıyor. Fon, özellikle yeni teknoloji, ileri yakıt kaynakları ve kanıtlanmış üreticilere yönelik yatırımları önceliklendiriyor. Şu ana kadar yapılan yatırımlar arasında alg-yağdan-biyoyakıt üreticisi Viridos ve karbon yakalama ve uzaklaştırma teknolojisi sağlayıcısı Svante bulunuyor.

United Airlines, 2050 yılına kadar karbon dengeleme kullanmadan sera gazı emisyonlarını tamamen azaltma taahhüdünde bulunmuş ve sektöre öncülük ederek 5 milyar galondan fazla sürdürülebilir havacılık yakıtı üretimine yatırım yapmaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika