spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

BCAS’dan Havayollarına Çağrı: Bagajlar 30 Dakika İçinde Taşıma Bandında Olmalı

Seçtiklerimiz

BCAS’dan Havayollarına Çağrı: Yolcuların Bagajları 30 Dakika İçinde Taşıma Bandında Olmalı

Havacılık güvenliği düzenleyicisi Sivil Havacılık Güvenliği Bürosu (BCAS), yolcuların havaalanlarında bagajlarını beklemek zorunda kalmamaları için havayollarına 10 gün içinde yeterli personel görevlendirmelerini istedi.

Cuma günü havayollarına yazılan bir bildiride, ilk bagajın uçağın motorunu kapatmasından sonra 10 dakika içinde, en son bagajın ise 30 dakika içinde taşıma bandına gelmesi gerektiği belirtildi.

BCAS, ocak ayında Delhi, Mumbai, Bengaluru, Hyderabad, Kolkata ve Chennai’deki altı metro havaalanındaki tüm havayollarının bagaj varış sürelerini haftalık olarak izledi ve bunların Operasyon, Yönetim ve Teslim Anlaşması’nda (OMDA) belirlenen standartlara uymadığını tespit etti.

OMDA, Hindistan Havaalanı Otoritesi’nin 2006’daki özelleştirmeleri sırasında Delhi ve Mumbai havaalanlarıyla imzaladığı sözleşmedir ve havaalanlarının yolculara sağlaması gereken hizmet standartlarını belirler.

BCAS, havacılık güvenliği düzenleyicisi, bu izleme işleminin şu anda altı büyük havaalanında yapıldığını ancak BCAS’ın havayollarına uçtukları tüm havaalanlarında belirlenen seviyelere ulaşmalarını sağlamalarını istediğini belirtti. Son zamanlarda sivil havacılık bakanlığı, büyük havaalanlarında sıkışıklık sorunlarını aktif olarak izlemektedir.

Geçen hafta hükümet, Mumbai Havaalanı’nın aşırı slotlar vermesi nedeniyle sıkışıklığa yol açan bir durumu önlemek için uçuşları azaltmaya zorlamıştı. Hükümet, yeni uçuş eklemelerinin güvenlik kontrol noktalarındaki yolcu işleme kapasitesine dayanması gerektiğini şart koşmuştu.

Sivil Havacılık Güvenliği Bürosu’nun talimatı, geçen kış Delhi havaalanındaki kaosun ardından geldi, yolcuların giriş ve güvenlik kontrollerinde uzun bekleme sürelerinden şikayet ettiği bir dönemdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika