spot_img
spot_imgspot_img
30.1 C
İstanbul
Perşembe, 17 Temmuz 2025

Ukrayna Akmescit-İstanbul charter seferlerine dava açtı

Seçtiklerimiz

Narodnıy Front (Halk Cephesi) Partisi milletvekili Georgiy Logvinskiy, kişisel Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “Başvurum üzerine SBU, Akmescit-İstanbul yasadışı charter seferlerinin yapılmasıyla ilgili dava açtı.
 
Rusya’nın Grozny Avia şirketinin uçaklarına el konulacak. Söz konusu charter seferlerini organize eden ve internete seferlerin reklamını yapan Aya Sofia turizm şirketini ciddi cezalar bekliyor. Bu seferleri kullanan yolcular da cezalandırılacak, ayrıca ilgili yolcuların gelecekte Schengen vizesi almaları kısıtlanabilir” diye kaydetti.
 
2014 yılın Temmuz ayında Grozny Avia şirketi ilk Akmescit-İstanbul seferini gerçekleştirdi.
 
Avrupa Hava Seyrüseferi Güvenliği Örgütü, ICAO’nun uluslararası sivil havacılık sözleşmesine uyarak Ukrayna hava sahasının herhangi bir bölgesinde Ukrayna yönetimi tarafından yayınlanmamış tek taraflı hava seyrüsefer hizmeti deklarasyonlarını tanımayacağını duyurmuştu.
 
EUROCONTROL, Akmescit ve Sivastopol uçuşları diğer yeni bir duyuru yapılana kadar yasak olduğunu yayınladı ve Uluslararası havacılık örgütü Ukrayna’nın talebi üzerine Kırım üzerindeki hava sahasını uçuşa kapalı tutmaya devam ediyor.star

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika