spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ucuz Uçak Bileti Arayanlara 5 Altın Tavsiye

Seçtiklerimiz

Uçak bileti doğru zamanda alınmadığında değerinden çok daha yüksek fiyatlara mal olabiliyor. Online uçak bileti satın alarak daha ucuza yolculuk yapabilirsiniz. Uçak biletlerinizi daha ucuza satın almanız için 5 altın tavsiye derledik.
 
Uçakla seyahat etmek insanları çoğu zaman korkutur. Yükseklik korkusu olanlar, yerden binlerce metre yüksekte olacağına tahammül edemeyenler uçak bileti alırken her daim tereddüt ederler. Bir de üzerinde birkaç günlük tatile binlerce lira bilet parası ödeyeceğini bilmek… İnsanı daha da korkutur. Peki size neredeyse yarı fiyatına uçak bileti satın alabileceğinizi söylesek, ne derdiniz?

1. Uçak Biletinizi Erkenden Alın


Bileti erkenden almak şüphesiz olarak çok daha ucuza gelmektedir. Seyahat firmalarının araştırmalarına göre 1,5 ila 2 ay öncesi alınan uçak biletleri neredeyse yarı yarıya tasarruf sağlıyor. Uçuş günü yaklaştıkça bilet fiyatları artıyor. Özellikle uçuş gününe 15 gün kala bilet almak isterseniz çok büyük ihtimalle en yüksek fiyatlarla karşılaşırsınız. Uçak biletinizi erkenden almak atacağınız en mantıklı adımdır.

2. Seyahat Sitelerine Abone Olun


Seyahat siteleri uçak bileti konusunda geniş analizler yapmaya imkan bulan platformlardır. Bu siteler, müşterinin en çok bilet satın aldığı zamanları analiz etme, en çok talebin olduğu zamanları tayin etme imkanına sahiptir. Hava yolu şirketleriyle olan anlaşmalar sonucunda yoğun dönemlerde ve bazı özel zamanlarda kampanyalar, indirimler, size özel fırsatlar yakalayabilirsiniz. Abone olmak isteyeceğiniz siteler arasında enuygun, obilet, hotelfinder.com.tr gibi adresler yer alıyor.

3. Uçuş Saati Önemli


Erken uçak bileti almanın avantajını saatleri baz aldığımızda söyleyemiyoruz. Erken saatlerde gerçekleşen uçuşların daha pahalı olduğunu gözlemleyen seyahat firmaları, araştırmalar sonucu gece uçuşlarının çok daha ekonomik olduğunu tespit ettiler. Özellikle öğle saatlerinde gerçekleşecek uçuşların bilet fiyatları çok daha fazla. Erken saatlerde uçmak için ısrarcı olmayın, gece saatlerindeki bilet fiyatlarına mutlaka göz atın.
 
4. Hafta Sonu Uçmayın


Seyahat sitesi Hotelfinder’ın araştırmalarına göre uçacağınız günü doğru belirlemek uçak bileti fiyatlarında tasarrufu beraberinde getiriyor. Uçak biletlerinin en çok rağbet gördüğü gün Cumartesi’dir. Cumartesi, Pazar tüm gün ve Pazartesi gecesi uçak biletlerinin Salı gününe göre daha fazla olduğu gözden kaçmıyor. Eğer imkanınız varsa Salı günü uçak bileti almayı tercih ederek daha uygun fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.

5. Şehirler Arası Seferlerde Koltuk Seçimi Yapmayın


Ülkeler arası seferlerde uzun saatler uçakta kalacaksanız hangi koltukta oturduğunuz, cam kenarını mı tercih edeceğiniz önemli olabilir. Ancak şehirler arası uçuş saatleri minimum düzeydedir. 50 dakikalık uçuş süresinde hangi koltukta oturacağınızı pek de önemsemiyorsanız şimdiden kar ettiniz bile. Örneğin bazı hava yolu şirketlerinde İstanbul Antalya uçak bileti fiyatlarında check in sırasında koltuk seçimi yapmak ek ücrete tabi olabiliyor. Acil çıkış kapısı yanı, ön koltuklar, koridor ve cam kenarı seçimleri farklı fiyatlarla sunuluyor. Koltuk seçiminizi yapmadan bilet gişesine gitmeniz halinde daha ucuza seyahat edebilirsiniz.
 
Genel olarak ucuz uçak bileti satın almak istiyorsanız yapmanız gerekenleri özetledik. Bileti mümkün olduğunca erken almak, geç saatlerdeki seferleri tercih etmek, kampanyaları takip etmek, uçuş gününü iyi seçmek ve koltuk seçimlerinde pek de seçici olmamak size çok daha ekonomik seyahat etme fırsatı sunuyor. Tüm bunları göz önünde bulundurduğunuzda neredeyse %50 daha uygun fiyata uçak bileti satın alabilirsiniz.
 
Şimdiden iyi uçuşlar!

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika