spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçaktan böyle indi hastanede öldü

Seçtiklerimiz

Hintli yolcu Lakhwinder Singh’in, Türkiye aktarmalı olarak İtalya’nın Milano kentine gitmek üzere Yeni Delhi’den başlattığı yolculuk İstanbul’da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ölümle son buldu.

Singh, THY’ye ait tarifeli uçakla 4 Ocak’ta sabah saatlerinde İstanbul’a geldi. Kabin ekibinin polise verdiği ifadeye göre, durgun tavırlarıyla dikkat çeken Lakhwinder, uçağın tuvaletine giderek uzun süre çıkmadı. Hintli Lakhwinder, kapıya yanaşan merdivenlerden inişi sırasında da yere yığıldı. Bunun üzerine Lakhwinder, ambulansla Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Lakhwinder Singh, buradaki tedavisinin ardından, öğle saatlerinde kalkacak olan Milano uçağına yetişmek için Atatürk Havalimanı’na getirildi, ancak uçağın kalkış saatine yetişemedi.

 
Kuraldışı yolcu raporu

Uçağını kaçıran Hintli yolcu için saat 21.00’deki TK-1877 sefer sayılı Milano uçağına rezervasyon yapıldı. Dış Hatlar Terminali’nde uçağının kalkış saatini bekleyen Lakhwinder’in bağırarak konuşması ve terminal camlarını yumruklaması üzerine havalimanı polisi Lakhwinder’i sakinleştirmeye çalıştı.

Yolcunun tavırlarını gören, THY’ye yer hizmeti veren TGS (Turkish Ground Servis) görevlileri, yolcuyu, aynı hareketleri uçakta da yapabileceği şüphesiyle ‘Kuraldışı yolcu raporu’ düzenleyerek uçağa almadı.

Terminalde çıplak ayakla gezen Lakhwinder, çevresindekilere bağırarak bir şeyler anlatmaya çalıştı. Hintçe konuştuğu için iletişim kurmakta zorluk çekilen Lakhwinder için polis İngilizce bilen başka bir Hintli yolcudan yardım aldı.

Milano’ya uçamadığı için tepki verdiğini anlatmaya çalışan Lakhwinder, uçuşunun iptal edilmesinden sonra polis ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada aynı hareketlerini sürdüren Hintli yolcu, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için götürüldüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayenesinin ardından müşahedeye alındı. Lakhwinder, 5 Ocak’ta bilinmeyen bir nedenle yaşamını yitirdi.

 
 
 
 
 
Ölüm nedeni bilinmiyor
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasında, “Hemşire tarafından kan alınırken hastanın aniden terlediği ve siyanoza girdiği tespit edilmiş, ancak yapılan acil müdahaleye cevap alınamayarak hasta, saat 11.40’ta hayatını kaybetmiştir.   Hastanın ölüm nedeni tespit edilememiştir” denildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika