spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Uçakta koronavirüs paniği! 68 yolcudan 47’si pozitif çıktı

Seçtiklerimiz

4 Nisan’da Hindistanlı bir tur operatörü tarafından Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den Hong Kong’a gerçekleştirilen uçuşta, 68 yolcudan 47’sinin testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Yetkililer, Mumbai’den Hong Kong’a gelen uçuşlarda da birkaç vaka tespit edildiğini söylerken Hong Kong yönetimi Hindistan, Pakistan ve Filipinler’den tüm uçuşları iki hafta süreyle yasakladı.

Vistara uçuşunda 188 yolcu kapasitesinin olduğu ifade edilirken, Hong Konglu yetkililer uçakta kaç kişinin olduğunu söylemedi. Pozitif test sonuçları, Hong Kong’un dünyadaki en katı seyahat kısıtlamalarını uyguladığı, zorunlu üç haftalık karantina döneminde ortaya çıktı.

Yetkililer, otel karantinası uygulandığı, eğer yapılmamış olsaydı pozitif vakaların Hong Kong’da yayılmaya başlayacağını dile getirdi.

Hong Kong’daki yetkililer, Hindistan, Pakistan ve Filipinler’den 20 Nisan – 3 Mayıs tarihleri ​​arasında yapılacak tüm uçuşların yasaklandığını duyurdular ve N501Y mutant koronavirüs suşunu ilk kez tespit ettikten sonra bu ülkeleri “aşırı yüksek riskli” olarak sınıflandırdılar.

Yoğun nüfusa sahip Hong Kong, koronavirüsün en çok etkilediği ilk ülkelerden biriydi, ancak katı seyahat kuralları, sosyal mesafe önlemleri ve maske takılması gibi önemlerde oldukça disiplinli davranarak salgının 209 ölüm, 11 binin üzerinde vakayla kontrol altına almayı başardılar. Şimdiye kadar 7,5 milyon nüfusun yaklaşık yüzde 9,8’i aşılandı.

Hindistan’da ise günlük vaka sayısı 259 bini geçti, son 24 saatte 1761 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Nüfusu yaklaşık 1,4 milyar olan ülkede uygulanan aşı sayısı 127 milyon 129 bin 113 doza ulaştı.

Hindistan’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yürütülen aşılama kampanyasına, 18 yaşın üstündeki herkesin dahil edilmesi kararlaştırıldı. Buna göre, 18 yaşın üstündeki herkese 1 Mayıs’tan itibaren Kovid-19 aşısı yapılacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika