spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Uçakları kullanamadı, Sukhoi’den tazminat aldı

Seçtiklerimiz

Rus uçak üreticisi Sukhoi’nin, yeni üretilen Sukhoi Superjet 100 model  uçaklardan tam verim alınamaması nedeniyle ülkenin en büyük havayolu  şirketi Aeroflot’a miktarı açıklanmayan bir tazminat ödediği bildirildi.

Vedomosti Gazetesi’nde yer alan habere göre, Aeroflot firması, Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın toplantısında orta menzilli Sukhoi Superjet 100 uçaklarının çalışma ve servisindeki eksikliklerden şikayetçi oldu.

Aeroflot, yeni model Sukhoi’lerin, planlanan toplam 3200 saatlik uçuşun yalnızca 2381 saatini gerçekleştirebildiğini ve günlük 8-9 saatlik uçuş yapması gereken uçakların, ortalama 3.9 saatte kaldığını bildirdi.

Aeroflot Genel Müdür Yardımcısı Mühendis Konstantin Mokhna ise, yaşanan bu olayların teknik sorunlar ve takımların gecikmeli teslimatı nedeniyle yaşandığını ileri sürdü.

 Sukhoi firması daha önce, Aeroflot’a ilk SSJ-100 marka uçağın sözleşme tarihinden 3 sene sonra teslim edilmesi dolayısıyla tazminat ödemişti.

Aeroflot halen, 6’sı teslim edilmiş, toplam 30 sipariş edilmiş SSJ-100 ile Sukhoi firmasının en gözde müşterisi konumunda bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika