spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçaklarda Türk pilotu hakimiyeti

Seçtiklerimiz

Türkiye’de hava yolu yolcu sayısının hız kesmeyen yükselişine paralel olarak Türk gençlerin pilotluğa yönelik talepleri gün geçtikçe artıyor.

       

Ulu Önder Atatürk’ün direktifiyle 1925 yılından beri havacılık faaliyetlerini yürüten Türk Hava Kurumu (THK), bünyesindeki Türkkuşu Genel Müdürlüğü aracılığıyla bugüne kadar toplam 5 bin 500 kişiye havacılığa ilişkin lisans ve sertifika verdi.

       

3 bin 250 yerli, 350 yabancı pilotun görev yaptığı Türkiye’de, köklü pilotaj eğitim kurumu Türkkuşu, global krizin etkili olduğu son iki yılda 100’den çok pilot adayı yetiştirdi.

       

Uçak filosu, hava trafiği, yolcu sayısı, uçuş noktaları ve frekans sayılarında son yıllarda büyük artış yaşanan Türkiye’de, sektörde oluşan istihdam açığını da Türk gençleri dolduruyor.

       

Global krizin yoğun olarak yaşandığı 2008’de, Türkkuşu Genel Müdürlüğünün açtığı 4 dönem pilotaj kursunda Türk Hava Yolları çalışanları hariç 42 pilot adayına eğitim verildi. Geçen yıl 3 dönem halinde düzenlenen kurslara katılan 32 pilot adayı ile bu yıl eğitime başlayan 20 kişinin kurslarını tamamlamasıyla Türkkuşu Genel Müdürlüğü, sektöre 100’den çok Türk pilotu kazandırmış olacak.

       

-18 AY GERİ ÖDEMESİZ BANKA KREDİSİ-

       

Türkkuşu Genel Müdürlüğü, pilotaj kursiyerlerine, eğitim ve iş bulma süresinin dahil olduğu 18 ay geri ödemesiz banka kredisi imkanı da sunuyor. Kuruluşun, Akbank Ankara Şubesi ve Denizbank İstanbul Moda Şubesi ile yaptığı özel eğitim kredisi anlaşmalarıyla katılımcılara 14 ayda tamamlanacak eğitim için 18 ay geri ödemesiz, toplam 72 ay vadeli kredi imkanı sağlanması kurslara talebi artırıyor.

       

Modüler Hava Yolu Nakliye Pilot Lisansı kursu, daha önce hiçbir uçuş eğitimi almamış ve pilotluğu meslek edinip hava yolu firmalarında işe başlamak isteyen adaylara yönelik uçuş eğitim programı olarak tanımlanıyor.

       

Bu programda adaylar ATPL (Frozen) lisanslarını aldıktan sonra 5 bin 700 kilonun altındaki uçaklarda sorumlu pilot, JAA üyesi tüm ülkelerde ilgili tip eğitimlerinden sonra havayollarında yardımcı pilot (first officer) olarak göreve başlayabiliyor.

       

Uçak, balon, helikopter pilotluğu da dahil 7 bin 450 lisanslı pilotun görev yaptığı Türkiye’de, sivil havacılık alanında 79 ülkeyle çoklu işbirliği anlaşması bulunuyor

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika