spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçak Teknolojisi Programı, Eroğlu Eğitim Tesisi Açıldı

Seçtiklerimiz

Gaziemir Belediyesi ve Havacılık Uzay Kümelenmesi Derneği iş birliği ile Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan Uçak Teknolojisi Programı Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi düzenlenen törenle açıldı.

       

Gaziemir Sarnıç’ta inşa edilen Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi’nin açılışı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir Hava Eğitim Komutanlığı yetkilileri, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş, Ege Üniversitesi Senatosu üyeleri, bağışçı Eroğlu ailesi ve Gaziemir halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

       

        Uçak Teknolojisi Programı Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi’nde havacılık sektöründe istihdam edilecek nitelikli insan gücünün yetiştirileceğini söyleyen Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Savunma sanayiinin ihtiyacı olan iş gücünün karşılanması konusundaki tüm çalışmalar bakanlığımız tarafından desteklenmektedir. Ülkemizde gerek askeri gerek sivil havacılık uçak sanayiinde büyük gelişmeler yaşanmıştır. Türkiye’de sivil havacılığın özel şirketlere açılması bu sektördeki eleman ihtiyacını da gündeme getirmiştir.

       

Bu sektöre yaptığı katkılardan dolayı Ege Üniversitesi’ne ve bağışçı Eroğlu ailesine teşekkür ediyor, bu tesisin memlekete ve millete hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

       

        Uçak Teknolojisi Programı Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi’ni "Ege Modeli" olarak tanımlayan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Ege Üniversitesi sorumluluklarının farkında olan bir kurum olarak hedeflerini uluslararası standartlara taşımak için elinden geleni yapmaktadır. Üniversiteler sadece bilim üreterek görevlerini yapmış sayılmazlar. Bilimi üretmek, öğretmek ve bilimin çıktılarıyla toplumu eğitmek gerekmektedir. Önemli olan bulunduğumuz ortamın beklentileri doğrultusunda toplumun beklentilerine cevap vermektir.

       

Bu doğrultuda havacılıkla ilgili bir program açarak bu sektöre ara eleman yetiştirmenin son derece önemli olduğunu gördük. Bu tesis sivil toplum kuruluşları-sanayi ve üniversite iş birliğinin gücünün göstergesidir. Başta servetlerini böyle bir amaç uğruna kullanan Eroğlu ailesi olmak üzere bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

       

        İzmir’de havacılık sektörünün lider kuruluşların yer aldığını söyleyen EÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Havacılık Uzay Kümelenmesi Derneği Başkanı Prof. Dr. Semih Güneş, "Havacılık sektöründeki kuruluşlara ürün sağlayan firmaların varlığı kalifiye eleman ihtiyacını arttırmıştır. Havacılık sektöründe yetişmiş iş gücü varlığı önemli bir faktördür. Özel hava yolu şirketlerinin büyümeye başlaması nitelikli eleman ihtiyacını arttırmaktadır. Ülkemizin bu ihtiyacını karşılamaya yönelik kurulan Uçak Teknolojisi Programı Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi’nde nitelikli elemanlar yetiştirilecektir" diye konuştu.

       

        Tesisin bina inşaatını gerçekleştiren Eroğlu ailesinden Şükrü Eroğlu, "Rahmetli babam hayatı boyunca bizlere dürüstlüğü ve sevgiyi öğretti. Biz de evlatları olarak onun hakkını bir eğitim kurumu yaptırarak ödemeyi uygun bulduk. Bu eğitim tesisinin üreten Türkiye’ye layık pilotlar, mühendisler ve uçak teknisyenleri yetiştireceğine olan inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

       

 
        İzmir’in havacılık sektörüne büyük katkılar sağlayabilecek potansiyeli olduğunu belirten İzmir Valisi Cahit Kıraç, "İçinde yaşadığımız teknoloji çağında insana yapılan yatırımın önemi yadsınamaz. Sivil havacılık sektörünün gelişmesinde üniversite ve sanayi iş birliği son derece önemlidir. Açılışını yaptığımız bu tesis havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları meslek hayatına kazandıracaktır" diye konuştu.
        Törenin sonunda Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından Uçak Teknolojisi Programı Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi’nin yapılmasında emeği geçen kurum temsilcilerine ve Eroğlu ailesine plaketler verildi. Uçak Teknolojisi Programı’nın ilk dersi ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Bülent Yılmazer tarafından verildi.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika