spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçak bekleyen yolculardan para kazanma yolları

Seçtiklerimiz

Bu sahneyi kim anımsamaz: “Ne olur uçak gecikmesin, burada zaman hiç geçmez” diye çaresiz bakışlarla elektronik uçuş tablosuna bakan üç çocuklu bir anne.

       

Limanda sadece ‘bekleyen’ yolculara hem daha hoş saatler sunmayı, hem de bu potansiyel tüketicilerden ticari anlamda faydalanmak isteyen sayısız havalimanı işletmesi en ilginç projelere imza atmış durumda.

       

Dünyanın en önemli havalimanları, kimi zaman saatlerce uçak bekleyen yolcuları daha iyi ağırlamak ve üstelik buradan para kazanmak için ilginç fikirler geliştirdi.

       

Bunlardan birisi Fransa’daki Charles de Gaulle havalimanı. 70 adet ücretsiz Playstation oyununun yanı sıra, sayısız ücretli elektronik oyun konsolları misafirleri ama özellikle gençlere eğlenceli dakikalar vaat ediyor.

       

Almanya’daki Frankfurt-Hahn havalimanının hemen yakınında ücretsiz seferle gidebileceğiniz açık havada 9 delikli bir golf alanı var. Golf oynamak, elbette ücretli.

       

Hollanda’nın en tanınmış havalimanı olan Shiphol’da ise, sanatsal açıdan hatırı sayılır değerde bir resim müzesi sizi bekliyor.

       

Kanada – Vancouver havalimanının özellikle çocuklu aileler çok seviyor: İki kata yayılmış dev bir akvaryumda yüzen sayısız egzotik balıkları seyrederken, zaman uçarcasına akıyor.

       

Tourexpi’nin araştırma detayında, Singapur havalimanında macera severler için olduğu kadar, doğa severler için de eğlenceli ve ilginç imkanlar da bulunuyor. Bu liman, dünyanın en büyük havalimanı kaydırağına sahip olmakla tanınıyor. Terminal 3 binasında ise bir ‘kelebekler evi’ ve Uzakdoğu’ya özgü egzotik botanik bahçeler bulunuyor.

       

Dünyanın diğer büyük havalimanlarında hayvanat bahçeleri, bowling alanları, kumarhaneler ve daha hepsini sayamayacağımız olanaklar bulunuyor. Hem yolcular daha hoş vakit geçiriyor, hem geciken uçaklara daha az sinirleniyorlar hem de havalimanı daha fazla para kazanıyor.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika