spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türkiye İsrail uçağına geçiş izni vermedi

Seçtiklerimiz

Ankara geçiş izni vermeyince 100 kişiyi taşıyan ordu uçağı güzergâh değiştirmek zorunda kaldı
       
        İSRAİL’de yayınlanan Yedioth Ahronoth Gazetesi’nin haberine göre İsrail ordusuna ait bir uçak Polonya’ya giderken Türkiye hava sahasını kullanmak istedi. İsrail ordu uçağının bu talebi Ankara tarafından olumlu karşılanmadı ve pilota Türkiye hava sahasına giremeyeceği iletildi.

       

Uçak bunun üzerine güzergâhını değiştirerek başka bir hat üzerinden Polonya’ya uçmak zorunda kaldı. İsrail’in Polonya’ya yönelik askeri uçuşlarda çoğunlukla Türkiye’nin hava sahasını kullandığı söyleniyor.
       
        100 YOLCU TAŞIYORDU

       

Gazetenin haberinde Ankara’nın geçiş izni vermediği uçakta, üst düzey yetkililerden ve sivillerden oluşan yaklaşık 100 İsraillinin bulunduğu ifade edildi. Uçaktaki sivillerin ve  askeri yetkililerin Polonya’daki Auschwitz soykırım kampını ziyaret etmeye gittikleri ve programın düzenli olarak organize edildiği belirtilirken, ilk kez Türkiye’nin İsrail ordu uçağına geçiş izni vermediği kaydedildi.

       

Türkiye’nin izni vermediğinin yolculara iletilmediği söyleniyor. Geçişine izin verilmeyen uçağın Boeing 707 model olduğu tahmin ediliyor.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika