spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Türkiye ile Kosova turizmde işbirliği yapacak

Seçtiklerimiz

Priştine’de düzenlenen törende işbirliği protokolü, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo’nun katılımıyla Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile Kosova Seyahat Acenteleri Derneği (SHTAK) temsilcileri tarafından imzalandı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kosova’ya gelen heyet Türkiye heyeti Kosova’nın en büyük seyahat acenteleri temsilcileri ile toplantı düzenledi. İşbirliği Protokolü’nün imzalanması öncesinde yapılan toplantıda, Türkiyeli turizmcilere Kosova’nın turizm potansiyeli tanıtıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda turizm alanında işbirliğin derinleşmesi için iki ülkenin son derece arzulu olduğu belirtildi. Turizm alanının gelişmesinin, iki kardeş ülke ve halk arasındaki ilişkilerin daha da pekiştirilmesine katkı sağlayacağı kaydedildi.

TÜRSAB’ın Kosova’da bulunmasından büyük bir onur duyduklarını belirten Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo yaptığı açıklamada, TÜRSAB gibi 7 bin üyesi olan bir kuruluşun burada bulunması ve Kosova’yı desteklemesinin çok önemli olduğunu söyledi. Kosova’nın, Türkiye’deki tur operatörlerinin ziyaret programlarına dahil edilmesi talebinde bulunduklarını kaydeden Ustaibo, turistlerin günlük ziyaretlerinin bir ya da iki gecelik ziyaretlere dönüştürülmesinin Kosova açısından önem taşıdığını savundu.

Turizm alanında Türkiye’nin birinci ligde oynayan ülke konumunda olduğunu belirten TÜRSAB Başkan Yardımcısı Çetin Gürcün ise, “Bu çok uzun yıllara yayılan çabanın sonucu. Bundan dolayı elde edilmiş çok büyük bir birikim var. Kendilerine bu birikimlerimizi aktaracağız. Gerek buradaki sektörün yapılanması, gerek hizmet kalitesinin artırılması, diğer taraftan da Türkiye’deki Türk vatandaşlarının turizm potansiyelinin bu bölgeye yönlendirilmesi hususunda Birlik olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

Kosova Seyahat Acenteleri Derneği (SHTAK) Başkanı Baki Hoti, Kosovalı turizm personelinin Türkiye’de farklı alanlarda eğitilmesi Kosova için çok büyük bir kazanım olacağına vurgu yaptı. TÜRYAB heyeti Kosova ziyaretinin birinci gününde Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo tarafından kabul edildi, Priştine’de Kosova-Türkiye Ticaret Odası’nı da ziyaret etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika