spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Türkiye’de mobil biniş kartı hizmetini başlattı

Seçtiklerimiz

Yolculukları daha da hızlı hale getiren Emirates, müşterilerine internet erişimli mobil cihazları üzerinden mobil biniş kartı edinme seçeneği sunarak stresten ve evrak işlerinden uzak bir yolculuk deneyimi sağlıyor.

Emirates’in kullanışlı online check-in imkanını uçuştan önceki 24 saat içinde kullanan tüm yolcular bu hizmetten faydalanabiliyor. Yolcular www.emirates.com adresine girdikten sonra mobil biniş kartlarını e-posta veya SMS yoluyla almayı seçebiliyor ve böylece internet erişimli telefonlarında barkodlu biniş kartını görüntüleyebiliyor. 

Emirates Havalimanı Hizmetleri Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Mohammed H. Mattar, “Emirates’in mobil biniş kartı hizmeti, sadece kağıtsız yolculuğu desteklemekle ve kağıt tüketimini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda iş ve tatil amaçlı gezilerini teknolojiden faydalanarak daha verimli şekilde organize etmenin yollarını arayan, yeni çağın gezginlerinin taleplerini de karşılıyor. Mobil biniş kartı, esneklik ve kontrolü tamamen müşterilerimizin ellerine teslim ederken çevresel etkimizi de azaltma yönünde küçük bir adım niteliği taşıyor” diyor. 

Mobil biniş kartı, tüm check-in kontuarları ile havalimanı güvenlik kontrolü noktalarının yanı sıra Dubai’deki göçmenlik bürosu, Emirates First Class ve Business Class dinlenme salonları ve çıkış kapılarında taranıp okunabiliyor. Bu hizmet, müşterilerin tüm seyahat bilgilerini tek bir yerde tutmalarına olanak tanırken kağıtsız yolculuk sayesinde çevreyi korumaya da katkıda bulunuyor. Uygulamanın ilk yılında sadece mobil biniş kartı kullanımıyla minimum 550 kilogram kağıt tasarrufu yapılacağı tahmin ediliyor. Emirates Grubu genelinde 2010-11 mali yılında 3.6 milyon kilogram kağıt ve mukavva geri dönüştürüldü. Bu hizmetin Dubai’de başlatılmasının ardından Emirates ağının genelinde uygulanması için mobil uçuş kartı sistemine uygun 30 havalimanı daha belirlendi.

Bu kullanışlı, hızlı ve güvenli hizmetten faydalanan müşteriler, internet erişimli mobil cihazlarını kullanarak bilet rezervasyonu ve satın alma, mobil check-in, uçuş programlarını inceleme ve hatta belirli bir uçuşa ait uçak içi imkanları kontrol etme gibi pek çok işlem gerçekleştirebiliyor. Müşteriler www.emirates.com adresine girdikten sonra web sitesinin mobil uyumlu versiyonuna otomatik olarak yönlendiriliyor. 

 
Dubai arasında, genellikle uzun menzilli uçuşlarda tercih edilen, üstün teknolojiye sahip ve geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor. Emirates, 155 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip. Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alan Emirates, yolcularını 67 ülkede 114 noktaya taşıyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika