spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Türk Hava Yolları, Çanakkale Şehitlerimizi tarihi mektuplar ile andı

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin en değerli markası Türk Hava Yolları, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü anmak üzere bir film yayınladı. Küresel taşıyıcının filminde bu destansı zaferin kahramanları olan şehitlerimizin, cephelerden yakınlarına yolladığı gerçek mektuplar seslendirildi.

Bağımsızlık tarihimizde önemli bir yere sahip olan, savunmanın gerçekleştiği Çanakkale görüntülerinin yer aldığı filmde, Teğmen Fehmioğlu Kazım’dan annesine, Er Hilmi Hüseyin’den memleketine, Onbaşı Şakiroğlu İbrahim’den sevdiceğine, Çavuş Arifoğlu Kamil’den ailesine, Er Mehmetoğlu İsmail’den zevcesine, Asteğmen Bekiroğlu Aziz’den Türk Milleti’ne cepheden yazdıkları mektuplar yer alıyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat film ile ilgili; “Ülkemizin milli bayrak taşıyıcı havayolu olarak, tüm milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu zaferi kazanan şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.

Filmimizin bu zorlu zaferin ne denli fedakarlıklar ile kazanıldığını izleyicilerimize hissettirme noktasında sağlayacağı en ufak katkıyı çok kıymetli görüyoruz.’’ dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika