spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TUI 737 MAX için opsiyon sunacak

Seçtiklerimiz

Avrupa’nın önde gelen tur operatörlerinden TUI, Boeing 737 MAX uçaklarının uçuşlarına başlamasının ardından bu uçak ile seyahat etmek istemeyen müşterilerine; başka bir uçuşu seçme imkanı sunacak.

Hatırlanacağı üzere, biri Endonezya’da diğeri Etiyopya’da gerçekleşen ölümlü kazaların ardından, Mart 2019’dan beri Boeing 737 MAX uçaklarının uçuşları durdurulmuştu.

Ancak ABD Federal Havacılık Otoritesi (FAA), iki kazaya neden olan hatalı yazılımda yapılan değişiklikleri onayladıktan sonra, 737 MAX uçaklarının uçuşlarına başlaması için izin vermişti.

ÜCRETSİZ DEĞİŞİKLİK İMKANI SUNACAK

TUI ve Ryanair, 737 MAX uçakları için Avrupalı ​​yetkililer tarafından da onay verildikten sonra uçuşlara yeniden başlamayı planlıyor ancak TUI, müşterilerine uçuş öncesinde 737 MAX uçaklarıyla seyahat edeceklerini bildirileceğini açıkladı.

Tur operatörü, müşterilerinin bu uçaklarla uçmak istemedikleri takdirde; uçuşlarını değişiklik ücreti ödemeden değiştirme imkanı sunacak.

TUI’nin Manchester’daki merkezinde bulunan yalnızca beş 737 MAX uçağı var.

Boeing 737 MAX uçakları, İngiltere’de ise ancak Avrupa Hava Güvenliği Kurumu EASA tarafından yeniden onaylandıktan sonra uçuşlarına başlayacak.

AMERICAN AIRLINES İLK OLACAK

TUI yetkilileri, bu gelişmenin ise Ocak ayından önce olamayacağını belirtti. TUI sözcüsü, “Sonucu bekleyeceğiz ve alınan karar doğrultusunda 737 MAX uçaklarıyla tekrar ne zaman uçuşlara başlayacağımıza karar vereceğiz” açıklamasında bulundu.

American Airlines, muhtemelen Aralık ayı sonunda dünya çapında Boeing 737 MAX uçaklarıyla yeniden uçuşlara başlayan ilk havayolu firması olacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika