Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, kara, hava ve deniz kuvvetlerinin dün gerçekleştirdikleri faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunuldu.
RUS UÇAĞINA İKİ KEZ ÖNLEME YAPILDI
Buna göre; Rusya’ya ait 1 adet İL-20 uçağı, Romanya tarafından gelerek, batı-doğu istikametinde, Türk hava sahasına paralel olarak, Karadeniz’in uluslararası hava sahasında Türkiye kıyılarına ortalama 15-20 deniz mili mesafede olacak şekilde uçuş yaptı.
Bu durum üzerine, Bandırma’dan ve Merzifon’dan kalkan 4 adet F-16 uçağı, 12.17 ile 15.53 saatleri arasında, İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Düzce-Zonguldak-Bartın-Kastamonu-Sinop-Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon üzerinde ve Türk Hava Sahasında anılan Rus uçağını takip ederek 12.35’de bir kez önleme yaptı, müteakiben yine Türk Hava Sahası içerisinde devriye uçuşu ile anılan uçağı 0.5-10 deniz mili mesafeden izlendi.




