spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’nin uçak sayısı 400’e ulaşıyor

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, şirketi büyütmeye devam edeceğini belirtti.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “5 uçaklık filosundan bugün 370 küsur uçağa ulaşmış THY, çok yakında üç beş ay içerisinde 400. uçağa ulaşacak.

7 tane MAX uçağı ve 20’ye yakın NEO uçağı kiralayacağız” dedi. 24 Mayıs Uçak Teknisyenleri Günü dolayısıyla Atatürk Havalimanı’nda THY Teknik AŞ’de çalışan teknisyenleri ziyaret eden Bolat, “AnadoluJet’i yeniden kurgulayarak büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

YENİ HANGARLAR YOLDA

Bolat, THY’nin 65 bine yaklaşan bir aile olduğunu, bunun 9 bininin de Teknik AŞ personeli olduğunu aktardı. Bolat, uçaklara yapılacak bakımların önemine de değinerek, şu bilgileri paylaştı: “İstanbul Havalimanı’nda yeni hangarlar yapacağız.

Teknisyen alımlarına devam ediyoruz. Özellikle THY’nin 777 ve 330 uçaklarının ve dar gövdede bazı uçaklarının kargoya dönüşümünü burada yapmayı planlıyoruz. 777’ler daha zor ama 330’ları en kısa zamanda modifiye edip kargoya dönüştürme yeteneğini kazandırarak ülkemize ayrı bir gelir kapısı açacağız.

” THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de, son yıllarda uçaklarında Hava Aracı Emniyet Denetimleri’nden çok güzel puanlar aldıklarını belirterek, “Tarihimizin en güzel değerini yaşıyoruz. Avrupa’da en iyiler arasındayız” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika