spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THYAO Hisse Senetlerinde Rekor Alım: Bank of America Piyasaları Salladı

Seçtiklerimiz

Bank of America, Türk Hava Yolları Hisse Senetlerinde Tarihi Alım Gerçekleştirdi

Bank of America, Türk Hava Yolları A.O. (THYAO) hisse senetlerinde görülmemiş bir alım gerçekleştirerek piyasalarda büyük bir dikkat çekti. Bankanın gerçekleştirdiği alım, Borsa İstanbul’un önemli endekslerinden biri olan BIST100’ün %7,77’lik yükselişiyle sonuçlandı ve bu alımın Türk lirası bazında karşılığı 1,6 milyar TL olarak belirlendi. Bank of America’nın THYAO hisse senetlerindeki olağanüstü alımı, piyasalarda ve yatırımcılar arasında büyük bir hareketlilik yarattı.

Bu hamle, diğer önemli kuruluşların gerçekleştirdiği satışları telafi ederek THYAO hisselerinin değer kazanmasını sağladı. Özellikle Ak Yatırım ve OYAK Yatırım gibi kuruluşlar, haftanın en çok satışını gerçekleştirdiler. Ancak Bank of America’nın alımları, bu satışları dengeleyerek THYAO hisse senetlerinin performansını olumlu yönde etkiledi.

BIST100 endeksi, bankacılık sektöründeki güçlü alımların etkisiyle %3,20’lik bir artış kaydederken, Bank of America’nın THYAO hisse senetlerindeki rekor alımı, bu endeksin üzerinde bir performans sergiledi. Bankanın müşterilerinin THYAO hisselerinde gerçekleştirdiği toplam 37.255.873 lotluk işlemde 21.430.763 lotu alım yönünde gerçekleşti.

Bank of America’nın bu haftaki alımlarının net 5.605.653 lota ulaştığı ve bunun TL karşılığının 1.611.610.039 TL olduğu belirtiliyor. Bu hamle, Türk Hava Yolları A.O. hisse senetlerinin piyasada nasıl bir hareketlilik yarattığını ve yatırımcılar ile piyasa analistleri tarafından yakından takip ediliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika