spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY ve Rusya karşılıklı 750 bin kişiyi hedefliyor

Seçtiklerimiz

Rusya’nın Soçhi kentine uçuşlara başlayan Türk Hava Yolları (THY), iki ülke arasında 750 bin yolcu taşımayı hedefliyor. Geçtiğimiz haftaiçinde Rusya Federasyonu’na yaptığı seferlere Rusya’nın Antalyası olarak bilinen ve 2014 Kış Olimpiyatları’na hazırlanan Soçhi ile bir yenisini daha ekleyen THY, Moskova, Rostov, St. Petersbourg, Ufa, Kazan ve Ekaterinburg’tan sonra bu ülkeye 7 şehre uçmaya başladı. Geçen yıl hedeflenen yolcu sayısını 100 bin geçerek iki ülke arasında 600 bin yolcu taşıyan THY bu yıl taşımayı hedeflediği yolcu sayısını 150 bin kişi artırdı.

       

Taşıdıkları yolcuların yüzde 70’nin Rus, yüzde 30’nun Türk olduğunu ifade eden THY yetkilileri, iki ülke arasında vizelerin kaldırılmasını öngören anlaşmanın yürürlüğe girmesi ile yolcu sayısında artış beklediklerini ifade etti. THY"nin İstanbul’dan dünyanın her yerine olan bağlantı olanağı nedeniyle tercih edildiğinin altını çizen yetkililer, yapılan anketlerin de bu durumu ortaya koyduğunu dile getirdi.

       

99 EURODAN BAŞLIYOR
       
Salı, perşembe ve pazar günleri düzenlenecek olan THY’nin İstanbul- Soçi seferlerinin bilet fiyatları 31 Ağustos’a kadar vergi ve harçlar hariç gidiş- dönüş olmak üzere 99 eurodan satılacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Soçi hattının açılması ile birlikte dünyada 121. noktaya sefer yapmaya başladıklarını belirterek "Vizenin kalkmasıyla iki ülke arasındaki yolcu trafiği daha da artacak.

       

Soçi’yi İstanbul üzerinden dünyanın 153 noktasına bağlayacağız. Aynı zamanda Türkiye’den buraya büyük bir talep patlaması yaşanacağını düşünüyoruz. Dedemin fırın açtığı ve işlettiği yere 75 yıl sonra uçakla dönmek ayrı bir mutluluk" diye konuştu.

       

 

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika