spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY uçaklarındaki gecikmeler neden yaşanıyor?

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında, 100 bin kadar hacının dönüş planlamasındaki aksamalar nedeniyle diğer seferlerde de iptal ya da gecikmeler yaşanıyor.

Cidde ve Medine’den hacı taşıyan uçaklarda, başta Avrupa olmak üzere diğer noktalarla olan bağlantı uçuşları, işlemler yavaş yürüyünce sıkıntı ortaya çıkıyor. THY uçakları Suudi Arabistan’dan dönemeyince de Atatürk Havalimanı’nda yolcu mağduriyetleri görülüyor.

 

Dün olduğu gibi bugün de THY’nin TK 1923 sefer sayılı İstanbul-Basel uçuşu, uçak hacdan dönemeyince iptal edildi. Dakar uçuşunda 8.30, Liyon uçuşunda 4.30, Cezayir uçuşunda 2.30 saatlik gecikme oldu. İstanbul’a inmesi planlanan uçaklar belirtilen saatlerde gelmeyince dış hat terminali geliş katındaki elektronik göstergede Cidde ve Medine’den 7-8 uçağın art arda gecikmeli olarak yansıması dikkat çekti.

Sıkıntı yaşayan yolcular da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki görevlilerin, iptal ya da gecikmenin gerekçesini söylememelerinden yakındı.

Bu arada Cidde ve Medine havalimanlarındaki işlemlerin hızlandırılması için THY’ye yer hizmetleri veren Turkish Ground Service (TGS) personeline ilave 50 kadar kişi daha Suudi Arabistan’a gönderildi.

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika