spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY, Soçi-İstanbul hattında uçuşlara başladı

Seçtiklerimiz

THY, Rusya’daki 7’inci uçuş noktası olan Soçi’ye ilk seferini dün gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ilk sefer nedeniyle gerçekleştirilen törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Soçi-İstanbul hattının ülke ekonomisine ve turizmine büyük katkı yapacağını belirterek, hattın açılmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını dile getirdi.

       

Bu hattın açılmasıyla birlikte THY’nin yurtdışında uçtuğu nokta sayısının 121’e ulaştığını ifade eden Topçu, "yılsonuna kadar açacağımız 12 yeni nokta ile birlikte uçuş ağımızda 133 dış noktaya doğrudan uçuş gerçekleştireceğiz" dedi.

       

HAFTADA 3 GÜN SEFER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

       

THY hakkında bilgi veren Topçu, THY’nin 140 uçaklık genç filosuyla yolcularına hizmet verdiğini ve geçtiğimiz yıl taşıdığı yolcu sayısı bakımından Avrupa’nın 4’üncü olduklarını söyledi. Topçu, gelecek 2 yıl içerisinde siparişi verilen 89 uçağın filolarına katılacağını belirten Topçu, yeni uçakların gelişiyle Avrupa’nın en genç filosuna sahip olan THY’nin filo yaşını daha da gençleştireceğini kaydetti.

       

Topçu, "Hattın Rusya’da Moskova, St. Petersburg, Rostov, Ekaterinburg, Kazan ve Ufa’dan sonra 7’inci uçuş noktası oldu. 2003 yılında haftada 7 frekans olan uçuşlarımız bu hattımızla birlikte 54’e ulaştı. THY’nin bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdiği Soçi-İstanbul hattında tarifeli seferler haftada 3 gün Salı, Perşembe ve Pazar gerçekleştirilecek" diye konuştu.

       

ANTALYA’DAN ÖNCE TRABZON-SOÇİ HATTI AÇILABİLİR

       

Topçu, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uygulanan kampanya ile hattın gidiş-dönüş fiyatının vergi ve harçlar hariç 99 eurodan başlayacağını dile getiren Topçu, kampanyanın 31 Ağustos’a kadar geçerli olacağını kaydetti.

       

Bir gazetecinin "Soçi-Antalya" hattının açılıp açılmayacağını sorması üzerine Topçu, Soçi-İstanbul hattı için zar zor izin alındığını, ileriki yıllarda Antalya-Soçi hattının açılabileceğini dile getirdi.

       

Topçu, Antalya’dan önce Soçi-Trabzon hattının açılabileceğini belirtti. Soçi-İstanbul hattının doluluk oranlarının ise yüzde 70-80 olarak tahmin edildiğini vurgulayan Topçu, her gün uçmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika