spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY, Kamerun seferlerine başladı!

Seçtiklerimiz

İstanbul’dan Kamerun’un başkenti Yaounde ile ikinci büyük kenti Douala’ya haftanın 4 günü karşılıklı sefer düzenlenecek

Türk Hava Yolları (THY), Kamerun’un başkenti Yaounde ve ikinci büyük kenti Douala seferlerine başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan THY’ye ait Boeing 737-900 tipi uçak, 7 saatlik yolculuğun ardından Yaounde’ki Nsımalen Havalimanı’na indi.

İlk sefere, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Kamerun’a ziyarette bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez katıldı.Topçu, seferlerin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, THY’nin dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi olduğunu belirterek, 216. nokta ve 96. ülke olarak Kamerun’un iki kentini uçuş ağına kattıklarını söyledi.Bu hatlarla THY’nin Afrika kıtasındaki uçuş noktasının 33’e yükseldiğini ifade eden Topçu, ”Bu seferlerin ülkelerimiz arasındaki işbirliğini arttıracağını düşünüyorum. Bundan önce sefer düzenlediğimiz ülkelerle ticari ilişkilerimiz güçlendi. Kamerun ile de ticaretimizin artacağına inanıyorum” diye konuştu.

Topçu, İstanbul’dan Yaounde ve Douala’ya karşılıklı haftada 4 gün planlanan seferlerin, tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 499 avrodan başlayan açılışa özel ücretlerle yapılacağını söyledi.Kamerun Ulaştırma Bakanı Robert Nkılı ise seferlerin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından Topçu, Bakan Nkılı’ye uçak maketi hediye etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika