spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY kabin amiri yaşam mücadelesi veriyor!

Seçtiklerimiz

Virüsün bütün vücuduna yayılması neticesi beyninde ödem oluşan ve solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tedavisi devam eden Durmaz’ın ailesi şokta! Olayın basına yansımasıyla havayolu personeli de başkaldırı etti. THY Kabin Amiri Selda Durmaz, Nijerya’nın başkenti Lagos’ta sivrisinek ısırması neticesi sıtma virüsüne sonunda yakalandı . Durmaz’ın Hastaneden iki defa grip teşhisiyle eve gönderildiği, fenalaşması üzerine bir daha gittiği hastane yoğun bakıma alındığı belli oldu .

‘AFRİKA’YA UÇTUĞUNU SÖYLEDİ, İKİ DEFA GRİP DEDİLER’

Selda Durmaz, Lagos uçuşu akabinda yüksek ateş şikayetiyle Bahçelievler’de özel bir hastaneye gitti. Grip teşhisi konulan genç kabin amiri antibiyotik ve Ağrı kesiciler verilerek evine gönderildi. Ancak rahatsızlığı artan ve havale geçiren Durmaz, bir daha gittği hastanede tekrar ‘Gripsiniz’ denilerek evine gönderildi. Durmaz, hastane personeline hostes olduğunu salgın hastalıklar hususunda riskli bir bölge olan Afrika’ya uçuş gerçekleştirdiğini de belirtti . Ancak vaziyet değişmedi. Durumunun ağırlaşması üzerine bu defa yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan genç kızın sıtma olduğu ve virüsün tüm vücuduna yayıldığı belli oldu .

YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR, AİLESİ ŞOKTA!

Halen yoğun bakımda tedavisi devam eden genç kabin amirinin beyininde ödem oluştu ve ciğerleri iflas etti. Solunum cihazına bağlanan Durmaz’ın arkadaşları seferber oldu ve sosyal medya aracılığıyla daimi kan aradılar. Şu anda bilinci kapalı olan Durmaz’ın durumunu öğrenen başka havayolu çalışanları da başkaldırı etti.

 “İlla birinin ölmesi mi gerek ” isyanı

Selda Durmaz’ın hastalığına dair uçuş personelinin yapmış olduğu yorumlar, personel arasında Afrika uçuşlarının yarattığı stresi de gözler önüne serdi. Havacılık haberleri yapan bir internet sitesinde Durmaz’ın hastalık haberinin altına gercekleşen yorumlardan bazıları şu şekilde : “İlla birilerinin ölmesi mi lazım geliyor şu Afrika rotalarına uçmamamız için. Bir şahıs var mı sevinçli olan bu rotalara uçan? Çok nakit kazanmayıverelim, yeterli ve verimli kazanalım.”

“Bitsin bu uçuşlar”

“Ben de yeni yaptım bu yatıyı. Ölümle burun buruna çalıştırılmak, kendimizi değersiz hissetmek mecburiyetinde mıyız? Nerede ebola, sıtma var; biz oradayız. Birileri yaşamını kaybetmeden bitsin artık şu uçuşlar. Afrika’nın her yerinde kalmak durumunda mıyız?”

“ Türk Hava Yolları THY senelerdir Afrika’ya uçuyor. bu zaman belli bir süre içinde kaç şahıs sıtma ya da ebolaya sonunda yakalandı ki? O vakit Güney Kore’ye de gitmeyelim, MERS salgını var. Bunun çözümü oraya gitmemek değil, tedbirli gitmek. Fakat gece uçusunda 14-16 saat mesai yaparak yaşayacağım yorgunluk, belki buna bağlı iş kazaları, tehdit edeceğin uçuş emniyeti emin ol daha risklidir.”

Durmaz’ın Afrika’da sıtmaya yakalanması, uçuş personeline yönelik bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu tedbirlerin alınıp alınmadığı sorusunu da gündeme taşıdı. Yetkililer, Türk Hava Yolları THY dahil tüm havayolu şirketlerinin uçuş ekipleri için her türlü önlemi aldığına ilgi topladı .

“Önlem alınıyor”

Türk Hava Yolları THY Basın Müşaviri Ali Genç, Milliyet’e yapmış olduğu duyuruda , çalışanların bulaşıcı hastalıklar hususunda daimi bilgilendirildiğini ifade etti . Genç, “Sıtma ile ilgili olarak personelimize daimi bilgilendirmeler yapılıyor. Hastalıkla ilgili alınması lazım gelen önlemler ayrıntılı olarak açıklanıyor” diye belirtti . Kabin Memurları Derneği Genel Sekretesi Mustafa Fatih Yalçın da, şirketlerin lazım gelen tüm önlemleri aldığına ilgi topladı .

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika