spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’den  özel uçaklara yeni bakım merkezi

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin özel uçakların bakımı nedeniyle ciddi miktarda döviz kaybına uğradığını belirterek, bu sorunun önüne geçmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

       

THK’nın Ankara ve İstanbul’da iki ayrı uçak bakım merkezi bulunduğunu kaydeden Yıldırım, söz konusu yerlerin gelen talepleri karşılayamadığını ifade ederek, Türkiye’deki bir çok özel uçağın bakım için yurt dışına gittiğini vurguladı. İstanbul ve Antalya’da yeni bakım merkezleri açmak girişimlerde bulunduklarını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

       

”Türkiye’nin, ülkemizin yanı sıra Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu’daki özel uçakların bakımının yapıldığı bir merkeze kavuşmasını çok istiyoruz. THK bu ihtiyacın karşılanmasında rol alacak. Özel uçakların bakımı için ülkemizden dışarı giden paranın çok olduğunu inanıyoruz, bu paranın ülkemizde kalmasını istiyoruz. Ayrıca uçak bakım merkezleri açıp iş hacmimizi artırdığımızda bu daha fazla insanımız için iş demek.

       

Halen çok sayıda uçak bakım için yurt dışına gidiyor. Türk Hava Yolları (THY) uçaklarının bakımını kendisi yapıyor. Küçük uçakların bakımını yapan merkez yok. Bizim iki tane bakım merkezimiz var, burada uçakların motor ve bazı bakım işlerini yapabiliyoruz. Kapasitemiz yeterli değil, onun için yeni uçak bakım merkezleri kurmaya karar verdik.”

       

Yıldırım, bu düşüncelerinden yola çıkarak bir havacılık ve uzay üniversitesi kurmak istediklerini, bu konudaki çalışmaların da sürdüğüne dikkati çekerek, Türk havacılık sanayisinin yeni mühendislere ve teknik personele ihtiyacının olduğunu bildirdi.

       

-”HALKTAN ALDIÐIMIZI HALKA VERİYORUZ”-

       

THK Genel Başkanı Yıldırım, halktan aldığını yine halka veren bir kurum olduklarının altını çizerek, havacılık faaliyetleri kapsamında her yıl 40 binin üzerinde gence ücretsiz havacılık eğitimi verdiklerini anlattı.

       

Kurumun ana gelir kaynağını bağışların oluşturduğunu ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

       

”Vatandaş bize bağış yapıyor. Fitresini, zekatını, kurban derisini bize veriyor. Halkımızın THK’ya bağışlarından memnunuz, kurumumuzdan ilgilerini eksik etmiyorlar. Bu yıl kurban kesim miktarının azalmasına rağmen biz geçen seneki kadar kurban derisi topladık ve gelirlimiz de arttı. Gelirimizin artmasında deri fiyatlarının yüksek olmasının da payı var. Türkiye’de havacılığı geliştirmemiz için halkımızın bize daha fazla destek olmasına ihtiyaç var. Çünkü THK devlet bütçesinden kaynak alan bir kurum değil. Ayrıca topladığımız fitre, zekat ve kurban derisi bağışının yüzde 60’ını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, Kızılay’a ve Diyanet İşleri Vakfı’na verdiğimiz de unutulmamalı. Bağışlar dışında verdiğimiz orman yangınlarını söndürme hizmetinden gelir elde ediyoruz. Aslında bu işi de gelir elde etmek için değil ülkemizin ormanlarının daha iyi korunması için yapıyoruz.”

       

Orman yangınlarına müdahale kapasitelerini artırmak için bu yıl 2 yangın söndürme uçağı daha satın aldıklarını ifade eden Yıldırım, yangın söndürme ekiplerinin Türkiye dışında İsrail’de üstlendiği yangın söndürme görevi başarıyla yerine getirdiğini, Türkiye’nin ve Türk milletinin itibarını uluslararası alanda yücelttiğini belirtti.

       

Yıldırım, faaliyetlerini iyi anlatabildikleri takdirde Türk halkının THK’ya olan desteğinin artacağına inandıklarını sözlerine ekledi.
         

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika