spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY’de gişe görevlileri yolcuları bezdirdi

Seçtiklerimiz

Saadet Partili Muammer Bilgiç, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda THY görevlilerinin güvenlik gerekçesi ile müşterilerinin işini nasıl zorlaştırdığını anlattı. Bilgiç’in “5 gün önce 204 TL’ye sattığınız bileti şimdi 412 TL’ye tekrar satmaya çalışıyorsunuz” tepkisine görevlinin ‘pişkince’ verdiği “Beyefendi size uçuş kartını veren görevli yanlış yapmış.

Mutlaka uyarı alacaktır” şeklindeki cevap ise tweeti okuyanları adeta çileden çıkardı. İşte Bilgiç’in o tweetleri: Davet edenler size uçuş bilet almışlardır. Uçuş günü saat 05.30’da havalimanındasınız. Kontuarda kimliğinizi ibraz ederek uçuş kartınızı almak istiyorsunuz. Kartla aranızda bir engel var: "Size bilet alınan kredi kartının son 4 hanesi nedir?" "Bilmiyorum" "O zaman gişeye.

"“İŞLEMİ YAPTIĞINI BİLEMEYİZ, MAİL ATSIN”

Türk Hava Yolları bilet satış gişesine gidiyorsunuz. Durumu anlatıyorsunuz. Gişe memuru soruyor: "Size bilet alan kişi 3-d güvenlik işlemini yapmış mı?" Sabahın köründe bilet alan kişiyi arıyorum. "Yaptım abi" diyor. Gişe memuru: "Bunu bilemeyiz, e-posta atmamız gerek."

“MERKEZDEN CEVAP BEKLİYORUM

”Arkadaş kredi kartını numarasını söylüyor; yapılan işlemin ekran görüntülerini atıyor; ben, bana gelen e-postaları gösteriyorum; arkadaş kendine gelen onay kodları gönderiyor. Hepsini gösteriyorum. Gişe memuru: "Merkeze e-posta gönderdim. Onun cevabı gelmeli." "Ya gelmezse?"“YENİ BİR BİLET ALMALISINIZ”"Yeni bilet almanız lazım beyefendi" diyor. "

Bakın, onaylar vs burada görüşme kayıt altına alınıyor, HES kodumuz var, kameralar bizi çekiyor, bileti alan arkadaş vukuatlı nüfus kayıt örneğini bile gönderiyor. Niye yeni bilet alalım?" "Merkezin e-postaya cevap vermesi lazım"

“YA BEKLEYİN YA DA YENİ BİLET ALIN”

Gişede 4 kişi oluyoruz. Hikaye aynı. Genç bir arkadaşın uçuşuna dakikalar var. O uçağa yetişemeyeceğini anlayınca yeni bilet alıyor. Uçağı kalkmak üzere olan hanımefendi yeni bilet alacak parasının olmadığını söylüyor. Kendine alınmış biletini açığa aldırıyor.

Ben bekliyorum.Diğer arkadaş durumunu izah etmeye çalışıyor, o da anlatamıyor. Kredi kartı çalıntı olabilirmiş. "Abim aldı" diyor, "güvenlik işlemi yapılmış mı? merkeze sormamız lazım" deniliyor. "Bu uygulama ne zaman başladı?" diyorum. "Beyefendi ya biraz bekleyiniz ya da yeni bilet alınız."

“BU EZİYET DEĞİL Mİ?”

Bu sırada sıkıntı yaşayan arkadaş elinde uçuş kartları, tekrar gişeye geliyor. Abisinden sorarak öğrendiği kredi kartının son 4 hanesini kontuar görevlisine söylemiş ve uçuş kartlarını almış. Ben de tekrar kontuara gidiyorum.

Soruya doğru cevabı vererek uçuş kartını alıyorum.Tekrar gişeye dönüyorum: "Siz ne yapıyorsunuz? Bu eziyet değil mi? Mağdur ettiğiniz kadına, tekrar bilet sattığınız gence yazık değil mi? 5 gün önce 204 TL’ye sattığınız bileti şimdi 412 TL’ye tekrar satmaya çalışıyorsunuz!

"“GÖREVLİ YANLIŞ YAPMIŞ”

Gişe memuru gayet pişkin: "Beyefendi size uçuş kartını veren görevli yanlış yapmış. Mutlaka uyarı alacaktır." 18 ekim 2020, saat 05.30 – 06.00 arası, Esenboğa havalimanı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika