Kotil, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, Opet Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Kotil, THY olarak siparişini verdikleri 90 uçaktan 48’inin Boeing’ten, geriye kalan 42’sinin ise Airbus’tan alınacağını, söz konusu siparişlerin tümünün ticari eksende yapıldığını ifade etti.
THY alımlarının çok iyi durumda olduğunu anlatan Kotil, rekabet eksenli çalıştıklarını söyledi. Kotil, şöyle konuştu:
“2011 yılı hedefimiz, 35 milyon yolcu taşımak ve 7,5 milyar dolar ciro yapmak. Bu doğrultuda hedefimizi gerçekleştirmek adına uçuş noktalarımızı artırıyoruz. Özellikle Amerika kıtasındaki uçuş noktalarımızı 2’den 4’e çıkarttık. Güney Amerika’ya da seferler planlıyoruz ve Uzak Doğu seferlerini artırıyoruz. İyi bir büyüme var. 2010’daki performansımızdan dolayı da pazarda lider hava yolu seçildik.”
“PATRONUMUZ YOLCULARIMIZ”
Kotil, THY’nin patronunun yolcuları olduğunu belirterek, “Bizim 35 milyon patronumuz var. Yolcularımız pahalı bilet satmamızı istemez ve biz de onları dinleriz. Bizim fiyatlarımız pazarda oluşuyor. Her zaman rakip hava yollarından daha kaliteli ve ucuz ürün sunan bir hava yoluyuz. Bunda da iddialıyız” dedi.
Çorlu Havaalanı’nın Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanlarının alternatifi olduğunu ifade eden Kotil, Ankara’dan her gün Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine sefer düzenlendiğini hatırlattı. Aynı zamanda Çorlu’dan başka yerlere nasıl uçulabileceğinin de planlarını yaptıklarını anlatan Kotil, şöyle konuştu:
“Özellikle Trakya Bölgesi’ndeki vatandaşlarımızın Ankara’ya gitme durumuna göre seferler planladık. Buradan Ankara’ya gidildiği zaman, Anadolu Jet 38 noktaya transfer veriyor. Bir de Ankara üzerinden Tahran seferlerimiz var. Başka yurt dışı seferlerimiz de olacak. Biz Ankara üzerinden Çorlu’yu Türkiye’ye ve dünyaya bağlamak istiyoruz.”
“UÇAKLARIMIZIN HEPSİ YENİ NESİL”
THY uçaklarının hepsinin yeni nesil uçaklar olduğunu belirten Kotil, THY’nin bu kadar büyümesi ve pazar lideri konumuna gelmesinin global hareket etmesinden kaynaklandığını, şu anda yurt dışında 121 noktaya uçtuklarını ifade etti. Kotil, şunları kaydetti:
“2010’da İstanbul’a getirdiğimiz her 100 yolcunun 33’ü yurt dışı transfer, 25’i de İstanbul’dan yurt içine dağıldı. Diğer kalanların yolculukları ise İstanbul’da son buldu. Dolayısıyla transfer yolcuyla büyüdük. Onun için uçakların aynı yerde olması, filonun tek bir yerde olması gerekiyor.”