spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY, Almanya’ya uçuşunun 50. yılını kutluyor

Seçtiklerimiz

       

 

       

THY Genel Müdürü Temel Kotil, havaalanında yaptığı açıklamada, 50 yıldır Almanya’ya uçtuklarını belirterek, ”Hepimize hayırlı olsun, 50 yıldan beri Almanya’ya uçuyoruz. 50 yıl sonra tekrar THY yönetimi olarak buraya geldik. Bu 50 yıllık dönemde yalnız Frankfurt’ta değil Almanya’nın 9 kentine uçuyoruz” dedi.

       

Almanya’daki uçuş noktasını ve sefer sayısını artırmak istediklerini belirten Kotil, burada hedeflerinin, Almanya’daki Türk vatandaşlarını Türkiye’ye götürmek olduğunu, ikinci hedeflerinin de Almanları tüm dünyaya taşımak olduğunu ifade etti.

       

Frankfurt’un Almanya’da merkez havaalanı olduğunu ve yolcuların değişik şehirlerden burada toplandığına dikkati çeken Kotil, alternatif olarak Alman yolcuların İstanbul’a gelmelerini istediklerini, Asya ekseninde çok daha iyi hizmet verildiğini kaydetti.

       

”AVRUPA’NIN 5 YILDIZLI HAVA YOLU OLMAK İSTİYORUZ”

       

Kotil, Alman hava yolu şirketi Lufthansa ile de işbirliği içinde olduklarını ve birbirlerine destek olduklarını ifade etti.

       

THY’nin 77 yaşında ve çok köklü bir şirket olduğunu belirten Kotil, genç bir filo ile uçtuğu için de çok önemsendiğine dikkati çekerek, ”Yalnız filomuz genç değil, personelimiz de genç ve dinamik. Biz Avrupa’nın 5 yıldızlı havayolu olmak istiyoruz. Avrupa’nın her şehrine servis vermek istiyoruz. 50 yıl sonra tekrar buraya gelmek istiyoruz. Bütün Almanları dünyaya biz taşırız” şeklinde konuştu.

       

Şu anda 70 ülkede, dünyanın 138 noktasına, iç hatlarla beraber 169 noktaya uçtuklarını belirten Kotil, dünya sıralamasında 8. sırada olduklarını ve gelecek yıl 6’ıncı veya 5’inci sıraya çıkmak istediklerini kaydetti.

       

”UZUN DÖNEMDE DÜNYADA EN BÜYÜK HAVA YOLU OLMAK İSTİYORUZ”

       

Daha sonra Sheraton otelde düzenlediği basın toplantısında hedeflerini açıklayan Kotil, ”Yeni uçak siparişleri geliyor. İddialı bir şekilde büyüyoruz. Şimdi uzun dönemde dünyanın en büyük hava yolu olmak istiyoruz” dedi.

       

Almanya, Fransa ve İngiltere’den İstanbul’a gelen yolcuların yaklaşık 3’te birinin transit yolcu olduğunu, 16 milyon yolcunun 6 milyonunun transit yolcu olmasının güzel bir rakam olduğunu ifade eden Kotil, THY’nin gelirinin yüzde 64’ünün yurtdışından oluştuğunu, hedeflerinin transfer yolcuyu 3’te 2’ye çıkarmak olduğunu kaydetti.

       

Bilet alma konusunda Almanya’daki Türk vatandaşlarına çağrıda bulunan Kotil, vatandaşların ucuz bilet alma konusunda tatile çıkmadan kısa süre önce değil, 6 ay öncesinden bu planlamayı yaparak THY’nin internet sayfasına bakmalarını tavsiye etti.

       

Kotil ayrıca, THY’nin Almanya’ya uçuşunun 50. yılı çerçevesinde değişik kampanyalar yapmayı düşündüklerini kaydetti.

       

Basın toplantısına Almanya’daki 9 bölge müdürü de katıldı.

       

       

         

       

AA

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika