spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THK uzaya araç göndermenin hesaplarını yapıyor

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Zaman gazetesi Ankara ekine verdiği bir röportajda, 2023 yılı vizyonu kapsamında uzaya insanlı araç göndermenin yer aldığını açıkladı.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, tamamen öz kaynaklar kullanılarak üretilen yerli malı eğitim uçağını 2014 yılında uçurmayı planladıklarını açıkladı. Yıldırım, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’te Türkiye’nin uzaya insanlı uzay aracı gönderebileceğinin müjdesini verdi. 2009 yılında kurumun başına geçen Osman Yıldırım, bugüne kadar yaptıkları icraatları ve hedeflerini Zaman Ankara’ya anlattı.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk, dünyanın ise 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesi olduğunu kaydeden Yıldırım, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin kurulma amaçlarından birinin de ülkemizde havacılığın gelişmesine paralel olarak uçak üretim ve bakım merkezi imkanlarının Türkiye’ye kazandırılması olduğunu belirtti.

THK olarak kurum başkanı olduktan sonra, gerek uçak sayısı gerek öğrenci sayısında büyük patlama yaşadıklarını anlatan Yıldırım, pilot yetiştirme, uaçk teknolojisine yapılan yatırımlar, yangın uçakları, hava ambulans hizmetleri ve eğitim faaliyetlerini anlattı.

Yıldırım, "Hedefimize ulaştığımız takdirde Türkiye’deki bakım merkezi bölgedeki ve Avrupa’daki uçakların bakımları için hizmet verecek ve önemli bir bakım üssü olacak, ayrıca mezun ettiğimiz gençlerimiz bu merkezlerde derhal hizmet etmeye başlayacaklar" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika