spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

THK Havacılık Festivali: Gökyüzü Şölenine Hazır mısınız!

Seçtiklerimiz

GÖKYÜZÜ ŞÖLENİNE HAZIR MISINIZ?

Türkiye’nin ilk ve en büyük tarihi havacılık merkezi olan Türk Hava Kurumu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi/ESKİŞEHİR’de havacılık tutkunları için büyük bir gökyüzü şöleni yaşanacak. Solotürk, Çelik Kanatlar, Emniyet Havacılık, Türkiye’nin Sivil İlk Kadın Akrobasi Pilotu Semin ÖZTÜRK ve TUSAŞ Baş Test Pilotu Murat ÖZPALA Hürkuş’la gökyüzünde adeta kanatlanacaklar… Ve havacılık tutkunlarına unutamayacakları bir festival yaşatacaklar…

Eskişehir’de 925 dönümlük alanda kurulu Türk Hava Kurumu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde bu yıl 2’inci kez gerçekleştirilecek olan Havacılık Festivali’nde hem görsel bir şölen yaşanacak, hem de havacılık sevdalıları gönüllerince eğlenme imkânı bulabilecek. Festivalde, yarışmalar, hava gösterileri, halk uçuşları, konserler gibi birçok etkinliğin yanı sıra 2 gün boyunca ücretsiz olarak kamp yapma fırsatı da bulabileceksiniz.

“Dileyen Herkes Ücretsiz Katılabilecek”

THK  (Çağrı Heyeti) Başkanı Ali YÜKSEL, havacılık tutkunlarını 26-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak olan festivale davet etti. YÜKSEL, “Bu önemli buluşmaya bütün havacılık tutkunlarını davet ediyoruz.  Bu yıl 2’inci kez yapacağımız festivalde bütün havacılık tutkunları için birbirinden güzel ve heyecanlı gösteri uçuşları ve halk uçuşları gerçekleştireceğiz. Yamaç paraşütü, yelkenkanat, balon, planör, model uçak, ultralight, planör, model roket, gyrocopter gibi çok hafif motorlu hava araçlarımız gösteri yapacaklar. 26-27 Ağustos’ta düzenlenecek havacılık festivaline 200’e yakın hava aracı ile 250 pilotun katılmasını bekliyoruz. Festivalde, Jandarmamızın çok kıymetli gösteri ekibi Çelik Kanatlar, milletimizin kalbinde apayrı bir yeri olan Solotürk ile Türkiye’nin ilk kadın sivil profesyonel akrobasi pilotu Semin ÖZTÜRK, eğitim uçağımız TAI-TUSAS HÜRKUŞ gösterisinin yanı sıra çeşitli müzik grupları da yer alacak.  Böyle bir festivale 2’inci kez ev sahipliği yapmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bizim için önemli bir festival, imkânlar ölçüsünde ve hava şartları uygun olduğunca da, isteyen herkesi uçurmaya çalışacağız” dedi.

26/27 Ağustos 2023 tarihleri arasında Eskişehir/ THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde yapılacak olan Havacılık Festivaline tüm halkımız davetlidir. Bu vesileyle bütün basın mensubu arkadaşlarımızın da katılımlarını bekler, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Saygılarımızla.

YER: THK İNÖNÜ HAVACILIK EĞİTİMİ MERKEZİ / ESKİŞEHİR

TARİH: 26/27 Ağustos 2023

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika