spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Thk’dan model uçak kursu

Seçtiklerimiz

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu Ceyhan Şubesinin birlikte düzenlediği "Umuda Uçuş" isimli proje kapsamında ilköğretim öğrencilerine model uçak kursu verildi.

       

Ceyhan Mesleki Eğitim Merkezi’nde Türk Hava Kurumu Ceyhan Şubesi Model Uçak Eğitmeni Nurettin İpekçi denetiminde düzenlenen kursa 50 öğrenci katıldı.

       

İpekçi konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, "THK Ceyhan Şubesi olarak açtığımız ‘Model Başlangıç’ kursuna katılan öğrenciler, okul sonrası dinlenme saatlerinde kursumuza katılarak bilgi ve el berecilerini arttırmaktadırlar. Kursta öğrencilere uçuş prensipleri ve aerodinamik gibi konuları anlattık. Model uçak iyi bir hobi olmanın ötesinde uçuş prensiplerini daha iyi anlamaya yardımcı bir araçtır. Model uçak havacılığın temelidir, bu nedenle havacılığa ilgi duyan herkesin bu kurslara katılması gerekir" dedi.

       

Emniyet Müdürü Zülfikar Sökmen ise, kursa katılan öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, Ceyhan Türk Hava Kurumuna da katkılarından dolayı teşekkür etti.
        Konuşmaların ardından kursa katılan öğrenciler, yaptıkları model uçakları uçurdular. Öğrencilere sertifikalarının ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında verileceği öğrenildi

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika