spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Thai Airways maliyeti azaltmak için 42 uçağı satıyor, işçi çıkarıyor

Seçtiklerimiz

Thai Airways Yeniden Yapılandırma Komitesi Başkanı Piyasvasti Amranand, havayolunun filoyu küçültme ve maliyetleri düşürme planının bir parçası olarak 42 uçak satacağını ve işgücünün yaklaşık üçte birini azaltacağını söyledi.

Covid 19 salgını başlamadan çok önce zor durumda olan havayolu, iflas korumalı bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor.Çalışmayı yürüten Piyasvasti Amranand, satılan uçakların eski olduğunu ve enerji verimli olmadığını söyledi.

Kiralanan 16 uçağın ise iade edileceğini söyledi. Satıştan sonra, havayolunun filosunda dört tipte 58 uçağı olacak.

AVRUPA’YA YENİ UÇUŞLAR PLANLIYOR

Thai Airways 2012’den beri neredeyse her yıl para kaybettiği bildirildi. Piyasvasti, havayolunun planlarına , seyahatler düzeldikçe önümüzdeki birkaç ay içinde özellikle Avrupa’dan daha fazla uçuş eklemeyi planladığını söyledi.

Tayland hükümeti aşılı turistler için ülkeyi karantinasız seyahat için yeniden açtı

KREDİ ANLAŞMALARI YAPIYOR

Piyasvasti, Thai Airways’in Aralık 2022’ye kadar işçi sayısını 21.300’den 14.500’e indireceğini söyledi.

Nakit akışına yardımcı olmak için havayolunun önümüzdeki yıl finans kuruluşlarıyla 25 milyar baht (749,18 milyon $) tutarında bir kredi anlaşması imzalayacağını ve hükümetle 25 milyar baht ek için görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Havayolu, giderleri düşürdükten sonra bir önceki yılın aynı döneminde 28 milyar baht zarardan Haziran ayında sona eren altı ayda 11,1 milyar baht (332,63 milyon $) kar elde etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika